Şeftali reçeli tarifi güzel kokulu ve enfes lezzette olan bir yaz reçeli tarifidir. Aynı zamanda şeftali reçelinizi vakumlu kavanozlara koyarak kışın da tüketebilirsiniz. Hem yaz kahvaltılarınızı süsleyecek hem de kışın tüketebileceğiniz şeftali reçelini size vermiş olduğumuz tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.

 

Şeftali yazın en serinletici meyveleri arasında yer almaktadır. Tadı ve kokusu ile büyüleyen şeftali reçeli ile yazın kahvaltı sofralarınızı ve damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. Yaz meyveleri arasında en sevilenler arasında yer alan şeftali ile hem serinletici kompostolar hem de reçeller hazırlayabileceksiniz. Birazdan sizlere şeftali reçelinin en kolay tarifini açıklayacağız. İşte pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz şeftali reçeli tarifi.

Malzemeler 

- 10 adet şeftali
- Yarım kg şeker

Şeftali reçeli nasıl yapılır?

 1. adım: 10 büyük bursa şeftalisini yıkayıp soyup bir kaba elma dilimi yada benim gibi küçük şekilde doğrayın aynı kap ölçüsünde üzerine toz şeker ilave edip suyunu bırakıncaya kadar bekletin. 

2. adım: Ocağa alıp üzerinden köpüğünü alarak kaymaya bırakın içinden süzgeç yardımıyla şeftalileri bir kaba alıp suyu kıvam almaya yakın tekrar ilave edin.

3. adım: Bu işlem şart değil şeftalinin biraz daha sert olması için yumuşak seviyorsanız kalsın almayın.

4. adım: Suyu kıvam alınca 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edip karıştırın. 1-2 dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5. adım: Kıvamı soğuduktan sonra ve limon tuzundan sonra daha yoğunlaşır bunu hesaba katmayı unutmayın