Ege Şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Şehit ailelerini yalnız bırakmadı

19.03.2018 - 00:33 | Son Güncellenme:

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi. Şehit aileleriyle bir araya gelen İzmir Valisi ve Ege Ordu komutanı, mezarlara karanfil bıraktı.

Şehit ailelerini yalnız bırakmadı

İzmir’deki anma törenine Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, askeri erkan, şehit yakını ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şehitler için “saygı atışı” yapıldı, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua edildi.

Haberin Devamı

Şeref defterini imzalayan Vali Ayyıldız, mesajında, tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’nin, yok olacağına inanılan bir milleti yeniden doğurduğuna dikkati çekti, “Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal’e kadar uzanan bu büyük mücadele tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Onların emaneti

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Recep, “Bu cennet vatanı onların bize emanet ettiği gibi muhafaza ettiğimiz için huzurluyuz. Ne mutlu ki böyle aslanlarımız var. Bizler de sıramız geldiğinde onlar gibi bu canı seve seve vermeye hazırız” dedi.

Orgeneral Recep, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı’nın mezarını da ziyaret ederek ailesi ile görüştü.