Gündem Şehit annesine hakaretten tutuklandı

Şehit annesine hakaretten tutuklandı

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da şehit annesinden bilet parası isteyen ve hakaret eden halk otobüsü şoförüne tüm Türkiye’den tepki yağdı. Eren G. adlı şoför ‘hakaret’ten tutuklandı

Şehit annesine hakaretten tutuklandı

Adana’da 4 Şubat’ta özel halk otobüsüne binen şehit annesi Zübeyde Tura’dan (62) ücretsiz ulaşım kartı olmasına rağmen 2.5 lira bilet parası isteyen ve konuşmalarında Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret eden şoför Eren G.’nin küstah tutumu, güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla büyük tepki topladı. Görüntülerin yayılmasının ardından şoför Eren G. gözaltına alındı. Oğlu Mehmet Tura 1993 yılında Bingöl’de şehit olan Zübeyde Tura, Adana’da 4 Şubat’ta özel halk otobüsüne bindi. Tura, devletin kendisine verdiği ücretsiz ulaşım kartını otobüs şoförüne gösterdi. Bunun üzerine otobüs şoförü Eren G. yaşlı kadından yolcu ücreti olan 2.5 lira parayı ödemesini istedi.

Haberin Devamı

‘Vatana şehit verdik’

Otobüsün güvenlik kameralarına yasıyan görüntülere göre şehit annesi “O zaman devlet bu kartı bize neden verdi” diyerek tepki gösterdi. Otobüs şoförü de “Allah belasını versin böyle devletin” diye karşılık verdi. Kayıtlara göre devletin otobüse ücretsiz binen şehit ailelerinin ulaşım masraflarını ödemediğini iddia eden Eren G.’ye şehit annesi “Sen askerliğini yaptın mı?” diye sordu. Şoför “Yaptım” deyince Tura “Biz de vatana şehit verdik” ifadelerini kullandı. Şoför de, “Vermiş olabilirsin. Devlet sana bu hakkı vermişse bana da parasını vermek zorunda. Bu özel halk otobüsü, devletin değil” dedi.

Şimdi cezaevinde

Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılmasıyla valilik harekete geçti. Gözaltına alınan Eren G. ‘şehit annesine ve devlete hakaret’ten tutuklandı. Eren G. hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan da soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Olayın ardından vatandaşlardan ve yetkililerden destek gördüğünü dile getiren Tura, destek verenlere teşekkür etti. İfadesine başvurulmak üzere davet edildiği karakolda Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile bir araya gelen Tura, “Allah yetkililerimizden razı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Şehit annesine hakaretten tutuklandı

Başkan Sözlü özür diledi

Şehit annesi Zübeyde, babası Ahmet ve yeğeni Melike Tura’yı makamında ağırlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de “Adana şehitler diyarıdır. Adana halkı adına şehit annemizden ve yakınlarından özür diliyoruz” ifadelerini kullandı. Şehit annesi Zübeyde Tura ise gözyaşı dökerek, “Daha önce de buna benzer şeyler yaşadım. Ben şehit annesiyim” açıklamalarında bulundu. Adana Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer de, şehit annesinin elini öpüp yaşananlardan dolayı özürlerini iletti. GÖKHAN KESKİNCİ Adana DHA