Ekonomi Şekerbank’ın aktifleri 23 milyar lirayı aştı

Şekerbank’ın aktifleri 23 milyar lirayı aştı

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şekerbank’ın yılın ilk yarısı itibariyle toplam aktifleri 23.1 milyar TL oldu. Toplam mevduatı 15 milyar TL’ye ulaşan bankanın toplam kredi hacmi ise 16 milyar TL’yi aştı.

Şekerbank’ın aktifleri 23 milyar lirayı aştı

Bu yılın ilk altı ayı itibariyle 20.8 milyon TL net kâr elde eden bankanın özkaynakları yıllık yüzde 6 büyüme ile 2.6 milyar TL’ye ulaştı.

‘Üretime destek’

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, üretime desteklerinin artarak sürdüğünün altını çizerek, bu yıl ilk kez finansal hizmet sağladıkları işletme ve çiftçi sayısının yüzde 36 arttığını kaydetti.

Sorumlu bankacılık anlayışıyla ekonomiye değer katmak için her zamankinden daha da çok çalıştıklarının altını çizen Taze, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kısa bir süre önce yaşadığımız olağanüstü günleri devlet ve milletimizin kenetlenmesiyle hep birlikte aştık. Bu süreçten daha da güçlenerek çıkan demokrasimizin ve ekonomimizin sağlam temellerinin verdiği güven ile Türkiye’nin yoluna daha güçlü bir şekilde devam edeceğine olan inancımız tamdır. Toplumsal değerlerimizin, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi köklü bir kurum olarak 63 yıldır olduğu gibi üretimi, ticareti ve yatırımları destekliyor, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Daha güçlü yarınlara ve yeni başarılara hep birlikte ulaşmak için var gücümüzle üreten Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceğiz.”