Teknoloji Şekilden şekile giren Nintendo Switch tanıtıldı

Şekilden şekile giren Nintendo Switch tanıtıldı

13.01.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Nintendo‘nun farklı yapısıyla büyük beğeni toplayan yeni nesil cihazı Switch‘in çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu.

Şekilden şekile giren Nintendo Switch tanıtıldı

6.2 inçlik 720p ekranla gelen cihazda 32 GB dahili depolama alanı, Wi-Fi, USB Tip C bağlantı noktası yer alıyor. Nvidia Tegra X1 işlemciden güç alan cihazda 256 çekirdek GM20B Maxwell GPU bulunuyor. Konsolun işlemcisi 1020MHz hızında çalışıyor.

Haberin Devamı

Şekilden şekile giren Nintendo Switch tanıtıldı

Switch, mobil cihazlarla uyumlu çevrim içi servisleri de destekleyecek. Aynı zamanda Switch’te bölgesel kısıtlama olmayacak. Yani Japonya'ya özel çıkmış bir oyunu Avrupa'sa satın almış olduğunuz cihazda oynayabileceksiniz. Nintendo'nun Joy-Con’ları siyah, mavi ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip olacak.

Switch’in kullanım süresinin 2,5 ile 6 saat arasında olacağı söyleniyor. Nintendo Switch'in oyunları arasında Zelda, Arms, Xenoblade 2, Mario Odyssey, Splatoon ve FIFA yer alıyor.

Şekilden şekile giren Nintendo Switch tanıtıldı

Televizyona bağlayabileceğiniz ya da ekranını çıkartarak tablet/konsol gibi kullanabileceğiniz hibrit bir cihaz olan Switch, 3 Mart‘ta satışa çıkacak. Cihazın yurt dışı fiyatı ise 300 dolar olarak açıklandı. Switch’in kutu içeriğinde Joy-Con kumanda, kumandanın bileğe takılabilmesi için kayış, Joy-Con’u ve Switch’i oturtacağınız yuva ve bir AC adaptör yer alıyor.

Yazarlar