Gündem Sekiz ilde ‘paralel yapı’ soruşturması

Sekiz ilde ‘paralel yapı’ soruşturması

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik İzmir merkezli olmak üzere 8 ilde yapılan operasyonlarda, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı

Sekiz ilde ‘paralel yapı’ soruşturması

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir’deki 14 adresin yanı sıra Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla’da da belirlenen adreslere baskın yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında öğretmen, işadamı ve serbest meslek çalışanların da bulunuyor.
Operasyon kapsamında örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz’ın evinde de arama yapıldığı, elde edilen dijital veriler incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Avukat olduğu kaydedilen Baz’ın mesleğini yapmadığı, maaşını “Paralel Devlet Yapılanması”ndan aldığı ve bir süre önce yurtdışına kaçtığı ileri sürüldü. İzmir Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kişilerin, “düzenlenen toplantılarda örgüt adına himmet, infak, burs, zekat, bağış, kurban ve benzeri adlar altında, ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları yönünde ciddi bulgular elde edildiği kaydedildi.