Ramazan’da az yeme düzenine alışan bedeninizi bayramda yormamaya özen göstermelisiniz. Ağır ve yağlı yemekler yerine daha çok zeytinyağlı ve sebze yemekleri tercih etmeli, sürekli olarak kahve ve çay tüketmek yerine ev yapımı kompostolardan tüketmenizi öneririz. İşte Dyt. Berna Ertuğ’un tarifini vermiş olduğu bayrama özel verdiği içecek tarifi…

Malzemeler 

- 1 kg çilek 
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil 
- Taze nane yaprağı 

Serinletici çilek kompostosu nasıl yapılır?

 

 

Ayıkladığınız çilekleri tencereye koyunuz. Çileklerin üzerine 1 lt sıcak suyu döküp, orta hararetli ateş üzerinde bir taşım kaynatıp, hemen indiriniz. İçine tarçın, karanfil ve taze nane yapraklarını atıp ağzını kapatıp soğumaya bırakınız. Sonra buzdolabında soğutup serin olarak ikram ediniz.