Gündem Servis rezaletine Erberk el koydu

Servis rezaletine Erberk el koydu

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özel Neşe Erberk İlkokulu’nun öğrenci servisinde yedi yaşındaki bir çocuğun unutulmasıyla ilgili sorumlu olduğu belirtilen servis hostesi ve şoförünün işine son verildi

Servis rezaletine Erberk el koydu

İstanbul’da Özel Neşe Erberk İlkokulu’nun öğrenci servisinde 3 Ocak’ta meydana gelen olay şöyle gelişti: 7 yaşındaki D.Ö. adlı öğrenci, önemli bir sağlık problemi yaşadığı için kolundaki “akıllı çocuk kol saati” ile ailesi tarafından kontrol ediliyordu. 3 Ocak günü D.Ö. okula gitmek üzere hazırlanmıştı.
Sabah 07.40 sıralarında D.Ö’yü evinden alan servis, Beşiktaş’taki okula saat 08.29 sıralarında ulaştı. Küçük kızın kolundaki saat anne Burçin B.’ye okula ulaştığını haber verdi. Fakat, 12 kişilik servisteki öğrenciler araçtan indirilirken uykuya dalan D.Ö. araç içerisinde unutuldu.
‘Akıllı saat’i kurtardı
D.Ö.’nün minibüste olduğunu fark etmeyen hostes de araçtan indi. Şoför, küçük kız içerdeyken minibüsü bir yere park etti. Saat 09.10 sıralarında uyanan küçük kız, servis içinde unutulduğunu anlayınca kol saatinden acil durum alarmı vererek annesinden yardım istedi. Anne hemen kızını arayarak sakinleştirdi. Küçük kızın çığlıklarını duyan okulun etrafındaki inşaat işçileri de D.Ö.’yü servisten çıkarmaya çalıştı. Anne bu sırada baba Ali B.’yi arayıp okula yönlendirdi. Aile, okul yönetiminin yanı sıra şoför ve hostes hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan İzmir Çiğli’de geçen yaz kreşe giden üç yaşındaki Alperen Sakin dokuz saat okul servisinde unutulunca havasızlıktan ölmüştü. Ardından başka yerlerde de çocukları serviste unutma olayları yaşanmıştı.

‘Olay beni perişan etti’

Okulun sahibi olan 1983 Türkiye ve Avrupa Güzeli Neşe Erberk, olayın ardından velilere şu mesajı yolladı: “Maalesef ikinci sınıf öğrencimizin serviste uyuyakalıp hostesin ve şoförün fark etmemesi doğru. Aynı gün ikisi de işten atıldı ve hukuki işlem başlatıldı. Bu tarz insafsız kişilere çocuklarımızı teslim etmekten utanıyorum, olay beni perişan etti. Servisçilere uyanış kampanyası başlatmak istiyorum.”