Bayburt SEYREK TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

SEYREK TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

26.09.2014 - 15:06 | Son Güncellenme:

.

SEYREK TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

AK Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, Beşpınar Köyü Muhtarı Faruk Torun ile birlikte taşkın koruma çalışmalarını yerinde inceleyerek DSİ Bayburt Şube Müdürlüğü yetkililerinden proje hakkında bilgi aldılar.
Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, “Devlet Su İşleri Bayburt 225. Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan ve bir kısmı geçtiğimiz yıl tamamlanan taşkın koruma çalışmasının maliyeti 1 milyon 350 bin TL olan çalışma çalı deresi üzerinde bin 370 metre kanal ve 11 adet menfez, Lori deresi üzerinde 200 metre kanal yapılmıştır. Bu yıl kanalların kalan kısımlarında ikmal inşaat bünyesinde yeni iş kapsamında ise maliyeti 1 milyon 650 bin TL olan çalı deresi üzerinde 285 metre duvar 2 adet menfez, Lori deresi üzerinde 600 metre duvar 1 adet köprü yapılarak kanal tamamlanmış olacak” dedi.
Köyün ortasından geçen dere yatağının zamanla dolup kötü görüntü oluşturduğunu ilkbahar aylarında karların erimesiyle oluşan sellerle tehlike oluşturduğunu anlatan Seyrek, bu çalışma sayesinde artık köyün güzel bir görüntü kazanacağını projenin Beşpınar köyünün çehresini değiştireceğini kaydetti.
Seyrek, projede emeği geçen başta DSİ Bayburt Müdürlüğüne ve Projenin çıkarılmasında kendilerine destek veren milletvekili Bünyamin Özbek’e, İl Başkanı Hakan Kobal’a, DSİ çalışanlarına teşekkür ederek projenin Beşpınar köyüne hayırlı olması temennisinde bulundu.