Gündem SGK hizmet dökümü belgesi nedir? SGK hizmet dökümü belgesi alma yöntemleri!

SGK hizmet dökümü belgesi nedir? SGK hizmet dökümü belgesi alma yöntemleri!

19.09.2017 - 10:49 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin sigorta bilgilerini gösteren bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir. SGK hizmet dökümü, emekli maaşının sorgulanmasında ve prim sorgulama işlemlerinde kullanılabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümünde yer alan bilgiler nelerdir?

SGK hizmet dökümü belgesi nedir SGK hizmet dökümü belgesi alma yöntemleri

SGK hizmet dökümü almak isteyen kişiler, E-Devlet sistemini kullanabilirler. E-Devlet sistemi, SGK hizmet dökümü dışında pek çok kamu kurumuna ait hizmete erişim imkanı sağlar. Sistem üzerinde 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve iki binin üzerinde hizmet bulunur. E-Devlet sistemi üzerinden kayıtlı kullanıcılar tarafından en fazla işlem yapılan kurumlar; Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'dür. Sistemde en çok yapılan işlemler ise; SGK hizmet dökümü sorgulama, vergi borcu sorgulama ve araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı kişiler tarafından alınabilen ve sigortalı prim, sigorta bilgilerinin yer aldığı belgeye SGK hizmet dökümü belgesi denir. Bağlı bulunan yere göre 4A, 4B ve 4C olarak ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ-Kur'a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü belgesi ve Emekli Sandığı'na bağlı olanlar da 4 C hizmet dökümü belgesi alabilirler. Mahkeme gibi resmi kurumlarda ya da vize alma süreçlerinde de SGK hizmet dökümü belgesi kullanılır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE YER ALAN BİLGİLER

E-Devlet sistemi üzerinden alınabilen SGK hizmet dökümü belgesinde yer alan bilgiler şunlardır;

Haberin Devamı

Sigortalı çalışılan günlerin sayısı
Sigortalıya ait temel bilgiler
İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
Hangi aylarda sigortanın ödendiği ya da ödenmediği bilgisi
Sigortalı olarak bulunulan dönemde yerine getirilen hizmetler
Primlerin hangi aylarda yattığı bilgisi
Çalışılan şirketin bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. SGK hizmet dökümü belgesinin alınabilmesi için E-Devlet sistemine giriş yapılması gereklidir. Sisteme giriş için; E-Devlet şifresi, mobil imza, E-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık seçenekleri bulunur. Kullanıcılar tarafından sisteme giriş için en fazla tercih edilen giriş, E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden E-Devlet şifresi alabilirsiniz. E-Devlet şifresi alındıktan sonra turkiye.gov.tr internet sitesinden şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılabilir. Sisteme girildikten sonra da e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı açılır. Bu bağlantıda yer alan çeşitli hizmet seçeneklerinden SGK hizmet dökümü seçilerek, SGK hizmet dökümü belgesine ulaşım sağlanabilir. Kullanıcılar sistem üzerinden SGK hizmet dökümü belgesinin yazıcıdan çıktısını da alabilir.