Gündem SGK hizmet dökümü ile SSK prim sorgulama yapılır mı?

SGK hizmet dökümü ile SSK prim sorgulama yapılır mı?

05.11.2015 - 09:18 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü işlemini yaptıktan sonra SSK prim sorgulama işlemini yapmanız oldukça kolaylaşacaktır. Böylelikle prim gün sayınızın ne kadar olduğunu öğrenebileceksiniz. Daha detaylı bilgi haberimizde.

SGK hizmet dökümü ile SSK prim sorgulama yapılır mı

SGK hizmet dökümü, bir Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamasıdır. Eğer bir vatandaş devlet kurumlarında, özel sektörde işçi ya da beyaz yakalı olarak çalışmakta ise, mutlaka Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olmalıdır. Zaten eğer bir vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışmıyorsa, o vatandaş sigortasız olarak çalışıyor demektir ki, bu durum yasal olarak yanlış bir harekettir. Çünkü belirlenmiş olan bazı yasalara göre, sigortalı olarak çalışmak ya da birisini yanında sigortalı olarak çalıştırmak mecburidir. Kaldı ki, SGK hizmet dökümü bilgileri de sadece sigortalı olarak bir işle uğraşanların bilgilerini kapsamaktadır. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt birimlerinden olan; SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta kollarından her hangi birine bağlı olarak çalışan her vatandaşın, SGK hizmet dökümü yazılı bir belge halinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Öte yandan, SGK hizmet dökümü, çalışan kişinin, çalışma hayatı boyunca yapmış olduğu hizmet ve görevlerin bilgisini kapsamaktadır. Bunlara ek olarak SGK hizmet dökümü bilgilerine internet üzerinden ulaşmak da mümkündür. İnternet aracılığı ile e- devlet sistemine giriş yaparak SGK hizmet dökümü sorgulamasını şu şekilde yapabilirsiniz;

İnternet aracılığı ile online olarak SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Sonrasındaki aşamada, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son aşama olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama İşlemleri

SGK sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar için ideal bir sorgulama türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başında bulunduğu üç alt birimi hakkında bilgi almak için SGK sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Yani, SGK’nın ister SSK (4A), ister BAĞ-KUR (4B) ve isterse de Emekli Sandığı (4C) birimine bağlı olarak çalışmaya devam eden her vatandaş, SGK sorgulaması yapabilmektedir.

Genellikle vatandaşlar SGK sorgulama işlemleri yardımı ile aşağıda belirtilen şu bilgilerine ulaşabilmektedirler;

· Prim miktarlarının bilgisi,

· Sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisi,

Haberin Devamı

· Toplam gün sayılarının bilgisi ve

· Ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi.

Ayrıca, SGK sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabilmeniz de mümkündür ve bu yöntemi kullanarak SGK sorgulaması yapmak oldukça pratiktir. İnternet aracılığı ile yapılan SGK sorgulama işlemlerinizi yine e-devlet üzerinden şu şekilde yapabilirsiniz;

· Web aracılığı ile online olarak, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.

· Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

· Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

· Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulama İşlemleri

SSK sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösteren, SSK birimi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar için ideal bir sorgulama türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başında bulunduğu üç alt biriminden birini oluşturan SSK hakkında bilgi almak için SSK sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Yani, SGK’ nın SSK (4A) birimine bağlı olarak çalışmaya devam eden her vatandaş, SGK sorgulaması yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Genellikle vatandaşlar SSK sorgulama işlemleri yardımı ile aşağıda belirtilen şu bilgilerine ulaşabilmektedirler;

· Prim miktarlarının bilgisi,

· Sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisi,

· Toplam gün sayılarının bilgisi ve

· Ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi.

Ayrıca, SSK sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabilmeniz de mümkündür ve bu yöntemi kullanarak SSK sorgulaması yapmak oldukça pratiktir. İnternet aracılığı ile yapılan SSK sorgulama işlemlerinizi yine e-devlet üzerinden şu şekilde yapabilirsiniz;

· İnternet aracılığı ile SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, izlemeniz gereken aşamalar, SGK sorgulama işlemleri ile neredeyse aynıdır.

Haberin Devamı

· Yine e-devlet sistemine www.turkiye.gov.tradresine tıklayarak giriş yapınız.

· Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

· Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

· Yeni açılan sayfada yer alan bu bölümden SSK ya da diğer ismi ile 4A yazan bölümü seçmeniz yeterli olacaktır.