Gündem SGK ne zaman emekli olurum uygulaması!

SGK ne zaman emekli olurum uygulaması!

16.06.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik zamanını öğrenmek mümkündür. Ne zaman emekli olurum sorusuna cevabını veren uygulama SGK tarafından geliştirilmiştir. Siz de bu uygulama sayesinde ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

SGK ne zaman emekli olurum uygulaması

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) vatandaşlara sunmuş olduğu hizmetler arasında en önemlisi de dijital platform üzerinden online işlemlerdir. Ülkemizde vatandaşlara sunulmuş olan online hizmetler dönemimizin modern toplum yaşantısı gereğince sigorta ve emeklilik işlemleri içinde kullanılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşlara sunmuş olduğu online hizmetler sayesinde Bağ- Kur ve Emekli Sandığı sigorta kurumlarını aynı çatı altında toplamıştır. Önceki dönemlerde yapılmakta olan SGK işlemleri için ilgili kurum ve kuruluşlara gitmek zorunda kalıyor idik. Ve bu kurumlarda uzun ve saatler süren işlem kuyruğuna maruz kalmakta idik. Bu uzun kuyrukların oluşmasının nedeni ise talep yoğunluğundan kaynaklanmakta idi.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online hizmetler sayesinde yaşanmakta olan bu problemler kalkarak sadece dakikalar süren işlemler ile işlerimizi halletme imkanı bulabiliyoruz. Dijital platform üzerinden SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını yapmanız mümkündür. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile son derece yoğun bir şekilde kullanılmakta olan sosyal güvenlik kurumu tarafınca dijital platform üzerinden hizmet vermekte olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması direkt olarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri olan özel sektörde çalışmakta olan vatandaşlara yönelik hizmet verilmektedir. Bu sayede vatandaşlar emeklilik zamanının ne aman olacağını ve de emekliliğine ne kadar kaldığı bilgisini öğrenmek amacı ile Bağ- Kur ve de Kamı personeli olarak çalışmakta olan emekli sandığı sigortalısı için de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ayrı bir şekilde emeklilik sorgulaması yapılabilmektedir. Böylece Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform ile birlikte yer almakta olan online SSK ne zaman emekli olurum işlemleri SSK sigortalı olan vatandaşlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde SSK sigortalı olan vatandaşlar için ne zaman emekli olurum hizmeti büyük önem taşımaktadır. SSK sigortalı olan vatandaşlar bu hizmetler sayesinde SSK prim ödeme gün sayıları, hizmet süreleri ve de yaşlarına göre hesaplamaların yapılması ile Sosyal Güvenlik Kurumu dijital hizmeti online bir şekilde günün her saatinde kullanılmaktadır. Peki bu işlemler nasıl yapılmaktadır diye soruyor iseniz haberimizin devamında mevcut bir şekilde yapılmaktadır. Ne zaman emekli olurum sorgulamasını e- devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. İnternet aracılığı ile e- devlet sistem sayfasına girmeniz gerekmektedir. Fakat e- devlet sisteminden işlem yapabilmeniz için e- devlet şifresi olması gerekir. E- devlet şifreniz yok ise hemen e- devlet şifresini alabilirsiniz. Yapacağınız ilk işlem herhangi bir PTT şubesinden kimlik kartınız ile başvuracağınız e- devlet şifresini 2 TL işlem ücreti ile temin edebilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olurum ile ilgili işlem sayfasına giriniz ve buradan kimliğinizi sorgulama işlemini tamamlayınız. Kimliğinizi doğrulama işlemlerini almış olduğunuz e- devlet şifresi ile yapabilirsiniz. Kimliğinizi doğrulama işlemini yaptıktan sonra ne zaman emekli olurum sorgulama işleminizi yapmanız mümkün olacaktır.