Gündem SGK sigorta sorgulama nasıl yapılıyor?

SGK sigorta sorgulama nasıl yapılıyor?

22.04.2016 - 10:29 | Son Güncellenme:

SSK SGK sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında hizmet veren online işlemlerdir. SSK SGK sorgulama ile bağlı olduğunuz kurumların hizmet dökümlerine erişebilirsiniz. SSK SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığnı yazımızdan öğrenmeniz mümkündür.

SGK sigorta sorgulama nasıl yapılıyor

Online olarak internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu borç ve prim borcunuza kolay bir şekilde sorgulama imkânına sahipsiniz. Sosyal Sigorta Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu adıyla vatandaşlara sağlamakta olan kurum sayesinde birçok vatandaş emekli olmayı hak kazanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemleri hakkında ve aynı zamanda BağKur borç sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Sizlerde sunulmuş olan bu hizmet sayesine işlemlerinizi çok kolay bir şekilde çok kısa süre zarfında gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama işlemlerinde şifre kullanarak borç sorgulama işlemleri nasıl yapılır, hakkında bir bilgi vereceğiz. E-devlet sistemi üzerinden aynı zamanda turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Online bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama nasıl yapılır? Hakkında yazımızın devamında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. E-devlet üzerinden şifreli işlem nasıl e-devlet şifresi edinirim hakkında bilgini de yoksa yazımızın devamında bunları da anlatacağız.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Borç sorgulama işlemlerinin online bir şekilde internet üzerinden çok güvenilir hızlı ve rahat bir şekilde yerine getirme şansına sahipsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemleri iki var şekilde yapılmaktadır. Bizler hayatımız boyunca elbette bir gün emekli olacağımızı ve bu günün hayaliyle yaşamımızı devam ettirmekteyiz. Şifresi olarak online bir şekilde tahsilat işlemlerini tamamlama işidir. E-devlet şifresi almak için öncelikle PTT kurumlarında başvurmanız gerekmektedir. Sadece 2 TL karşılığında e-devlet şifresini almayı hak kazanabilirsiniz. PTT kurumlarından e-devlet şifreniz kapalı bir zarfın ve size özel olan bir zarfın içerisinde verilmektedir. Bu zarfı kimseye gösterme ve içindeki şifreyi kimseye göstermemeniz sizin için iyi olacaktır. Tabii ki bu şifreyi daha sonra isterseniz internet üzerinden kendini değiştirebilirsiniz. Emeklilik döneminde kadar yaşamış olduğu paraları ve terimlerin sonucunda bir gün erken emekli olmaya hak kazanacaktır. BağKur kurumuna bağlı iseniz 4B seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Eğer Emekli Sandığı kurumuna bağlı iseniz 4C borç sorgulama işlemlerini seçmeniz gerekmektedir. Bunlardan biri şifreli bir şekilde borç sorgulama, diğeri ise hiçbir şekilde borç sorgulama işlemleridir. Şifreli bir şekilde borç sorgulama işlemleri e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Daha sonrasında ise önünde gelecek sayfada bağlı olduğunuz duruma göre seçimini yapmanız gerekmektedir. Sizleri bu işlem yapmak için online tahsilat.sgk.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Sizleri Sosyal Sigortalar kurumuna bağlı iseniz 4A seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ise önünüze açılacak olan sayfada sorgu tipi, sicil numarası ve sonrasında ise güvenlik kodu ile ilgili olan alanları doldurmalı gerekmektedir. Ekranda soru tipi yazan alana eğer Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı iseniz 4A, emekli sandığına bağlı iseniz 4C, BağKur kurumuna bağlı iseniz 4D alanlarını belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonrasında internet üzerinden online bir şekilde sizlerin önüne açılacak olan sayfada öncelikle TC kimlik numaranızla ve e-devlet şifreli girmeniz gerekmektedir.