Gündem SGK’ya bağlı vatandaşlar için emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması!

SGK’ya bağlı vatandaşlar için emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması!

23.05.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi sayesinde ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri SGK’ya bağlı alt kurumlar için kolaylıkla yapılır. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK’ya bağlı vatandaşlar için emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması

Emekli olmak günümüzde çalışan her insanın hayallerinden bir tanesidir. Herkes emekli olacağı günü beklemekte ve bunu erkene çekmenin yöntemlerini aramaktadır. Emekli olabilmek için 2 temel şart bulunmaktadır. Bunlardan ilki kişinin belirlenen süre boyunca sigortalı olarak çalışmasını sürdürmelidir, istenilen ikinci şart ise kişinin çalıştığı bu süre boyunca yine belirlenen, belli bir miktarda devlete prim ücreti ödemesidir. Bu koşulların yerine doğru bir şekilde getirilmesi ile çalışma sürenizi doldurduğunuzda, emekli maaşınız hesabınıza yatmaya başlayacaktır. Ne kadar emekli maaşı alacağınızı bilmiyor iseniz, bu sorgulama işlemi sorunuzun cevabı olacaktır. Emekli maaşı sorgulama işlemi oldukça kolay ve herkesin kolaylık ile gerçekleştirebileceği bir işlemdir. Teknoloji çağı ile internet uygulamaları oldukça önem kazanmış, tüm işlemler internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilir olmuştur. Artık sorgulama ya da diğer birçok işlem kolaylıkla, herhangi bir yere gitmeden dakikalar içerisinde yapabilir olmuştur.. Bu hizmetler, devlet uygulamaları da dâhil edildiğinden beri artık kişiler herhangi bir kurum ya da kuruluşların kapısında kalabalık bir sıra beklemek durumunda kalmamaktadır. Evden ve oturduğu yerden kendisi hakkında bilgilere ulaşabilmekte ve çeşitli işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Emekli maaşı sorgulama işlemi daha öncelerden iki resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmekteydi. Önceleri Şifreli ve şifresiz seçenekleri ile kişinin bağlı olduğu kurumun emekli maaşını sorgulama işlemini bu iki site üzerinden kolaylıkla yapabilmesi mümkündü. Ancak şifresiz olarak işlemlerimizi gerçekleştirebildiğimiz E-SGM resmi sitesinin kapatılması ile artık bu ve benzeri işlemler yalnızca şifreli olarak yapılabilmektedir. E-Devlet sitesi güvenlik açısından şifreli olarak uygulama yapmaktadır. Şayet ki bir E-Devlet şifreniz yok ise şifrenizi alabilmek için yapmanız gereken şey size en yakın PTT şubesine giderek şifre alım başvuru yapmanızdır. Şifre alma başvurusunu gerçekleştirdikten sonra kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında size ait E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi, E-Devlet sistemi üzerinde yapacağınız her işlem ve hizmet için kullanabilirsiniz. SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarının sorgulama işlemleri ayrı ayrı olarak aynı site üzerinden yapılmaktadır. Bu sebeple sorgulamanızı gerçekleştirebilmeniz için öncelikle hangi kuruma bağlı olduğunuzu belirlemelisiniz. Her kurum için siteye E-Devlet şifresi ile, mobil imza ile, elektronik imza, T.C. Kimlik Kartı ya da Banka Hesapları ile giriş yapmanız mümkündür. E-Devlet şifresi ile giriş yapacaksanız T.C. Kimlik No ve E-devlet şifrenizi bilmeniz yeterlidir. Mobil İmza ile girişte T.C. Kimlik No, GSM Numaranız ve operatörünüzü seçmeniz kâfidir. Elektronik imzayı kullanabilmeniz için Jawa eklentisinin yüklü olması gerekmektedir. T.C. Kimlik Kartı ile giriş iki şekilde mümkündür. Standart Kart Okuyucu ile giriş, Tuşlu Kart Okuyucu ile giriş. Size uygun olan bir tane girişi seçmeniz ile sisteme girişiniz mümkündür. İnternet bankacılığı ile ise banka şifrenizi yazmadan güvenli bir şekilde sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. İlgili yerleri doldurmanız halinde kolaylıkla sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli yönlendirmeleri takip ederek emeklilik sorgulamanızı başarıyla gerçekleştirmelisiniz.