Ekonomi Siber güvenlik için işbirliği...

Siber güvenlik için işbirliği...

14.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı, siber güvenlik alanında iş birliği yapacak.

Siber güvenlik için işbirliği...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Siber Güvenlik İşbirliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, günümüzde bilgi ve iletişim sistemlerinin güvenliğinin sağlanmasının ulusal güvenliği ve rekabeti önemli boyutta etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Gelişen ve değişen teknolojiler doğrultusunda kamu güvenliği ağı, kamu entegre veri merkezleri, internet değişim noktaları gibi önemli projelerin çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Arslan, bunların hayata geçirilmesinin, özellikle siber güvenlik alanlarında tedbirlerin alınmasının çok önem kazandığını belirtti.

Ulusal boyutta

Protokol kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ile siber güvenlik, e-Devlet hizmetleri, bulut bilişim, elektronik haberleşme alt ve üst yapıları, kamu güvenliği ve acil yardım haberleşmeleri konularıyla ilgili danışmanlık hizmeti alınmasına, teknolojinin geliştirilmesine yönelik iş birliği yapacaklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

“Özellikle Haberleşme Genel Müdürülüğümüz ve HAVELSAN arasında imzalanacak protokol de siber güvenlik konularında, ulusal boyutta ihtiyaç duyulacak güvenlik yazılımlarının daha geliştirilmesi ve bu uygulamaların Bakanlığımız Ar-Ge çalışmaları kapsamında desteklenmesi, HAVELSAN’da kurulmuş olan Siber Güvenlik Operasyon Merkezi hizmetlerinde faydalanmaya ilişkin iş birliğini getiriyor.”

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Arslan ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Siber Güvenlik İşbirliği Protokolünü imzaladı.

Yasası çok yakında çıkar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Siber Güvenlik Yasası’nın yakında TBMM’ye gelerek yasalaşmasını beklediklerini belirterek, “Şu an yürüttüğümüz mücadeleyi, daha net bir şekilde yasaya bağlı olarak yürütmüş olacağız. Yakın zamanda da çıkacaktır. Hükümetimizin iradesi bu yönde” dedi.

Arslan etkin denetim, sır saklama yükümlülüğü, siber olaylara müdahale ekiplerinin görevleri, operasyon merkezleri ile Kamu-Net uygulamalarına ilişkin usul ve esasları içeren tasarının ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulduğunu söyledi.

Yazarlar