Gündem Şifreli Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri

Şifreli Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri

26.05.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemini yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Şifreli Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri

İnternet üzerinden emekli maaşınızdaki kesintileri sorgulama imkanınız bulunuyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasını veya e-Devlet portalı kullanılarak son derece pratik bir şekilde emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde gerçekleştirilen online emekli maaşı sorgulaması ile emekli maaşında herhangi bir kesinti yapılıp yapılmadığı, güncel emekli maaşının ne kadar olduğu ve diğer tüm emekli maaşı ayrıntılarına en güncel şekli ile erişim sağlayabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında emekli vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan online bir sigorta hizmeti olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılabiliyor. Sadece T.C. kimlik numarası, cilt numarası, doğum tarihi ve il bilgilerinin gerekli olduğu E-SGM uygulamasında bakım çalışması gerçekleştirildiğinden geçici bir süreliğine sorgulama işlemleri bu uygulama üzerinden yapılamıyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki geniş online sigorta hizmet ağındaki popüler uygulaması olan E-SGM uygulamasında daha kaliteli ve daha profesyonel hizmetler sunabilmek amacı ile gerçekleştirmekte olduğu bakım çalışmaları dolayısı ile emekli maaşı sorgulama işlemleri sadece e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli vatandaşlarının tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda turkiye.gov.tr adresinde bulunan isteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde emekli maaşı sorgulama işlemi ile emekli vatandaşlarına sunulan emekli aylığı hizmetine ek olarak son dönemlerde sigorta mükelleflerine yönelik olarak emekli aylığı hizmetinin sunuluyor olması da vatandaşların oldukça pratik bir şekilde emekli maaşı işlemlerini internet kolaylığında yapabilmeleri sağlanıyor. Üstelik 7 gün 24 saat internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabilen bu uygulamalar ile çok daha kaliteli bir sigorta hizmetinden yararlanılabiliyor. E-Devlet sistemine giriş yapan emekli vatandaşların e-hizmetler menüsünde bulunan alfabetik listeli kamu kurumları içerisinden ‘S’ harfine gelerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu emekli maaşlı bilgisi ekranından emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Emekli vatandaşların emekli oldukları sigorta koluna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde ‘4A emekli aylık bilgisi’, ‘4B emekli aylık bilgisi’ ve ‘4C emekli aylık bilgisi ‘ seçeneklerinden seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle en güncel emekli aylık bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işlemleri ise SSK sigortası mükellefleri için geliştirilen bir emekli maaşı uygulamasıdır. Özellikle de dijital platformda bulunan SGK emekli maaşı hesaplama uygulamasında vatandaşlar T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile emeklilik dönemlerinde sigorta bilgilerinin durumuna göre ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Yazarlar