Sigorta ‘İklim değişikliğine karşı sigorta önemli’

‘İklim değişikliğine karşı sigorta önemli’

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan iklim değişikliği kaynaklı afetlerin, son yıllarda etkisini hızla artırmaya devam ettiğini, küresel iklim değişikliğinin getirdiği anormal ısı dalgalarının, özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklık ve kuraklık sonucu meydana gelen yangınların artmasına neden olduğunu belirten Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

‘İklim değişikliğine karşı sigorta önemli’

“Ülkemizin de içerisinde yer aldığı Akdeniz Havzası, küresel iklim değişikliğine karşı yerkürenin en hassas bölgelerinden birinde yer alıyor. WWF-Türkiye’nin yaptığı araştırmaya göre, ülkemizde sıcaklık artışı 2030’lu yılların sonuna kadar sınırlı kalacak, bu dönemden sonra ise son derece hızlı bir artış gösterecek. Çoğu durumda yangınların çıkmasında sadece birkaç derecelik farkın belirleyici olduğu göz önüne alındığında, WWF-Türkiye’ye göre sıcaklık artışının 1960-1990 dönemine göre kış mevsiminde 4 derece, yazın ise 6 derece civarına ulaşacak olması, yangın riskinin artmasında endişe uyandırıyor. İklim değişikliği ve bağlantılı aşırı sıcaklıklar günümüzün en büyük risk faktörleri arasında yer alıyor. İklim değişikliğinin etkisiyle artış gösteren doğal afetler, risklere karşı kalkan görevi gören sigortanın önemini bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Sigorta, afetler sonucu meydana gelebilecek kayıpların önüne geçebilmek için önemli bir güvence. Risk gerçekleşmeden sigorta yaptırmak büyük önem taşıyor.”

Haberin Devamı

Orman yangınlarının, ekosisteme etkileri açısından tüm ülkeleri ilgilendiren doğal afetlerin başında yer aldığını belirten Yılmaz, “Ekolojik ve biyoçeşitlilik açısından fauna, flora, su kaynakları, toprak ve havanın üzerinde birçok olumsuz etki yaratan yangınlar, dünya çapında her yıl milyonlarca hektar orman alanının yanmasına neden olurken, can ve mal kayıplarına sebep olan önemli bir tehdit olarak da karşımıza çıkıyor. Özellikle Akdeniz iklimine sahip ülkemizde orman yangınları sonucu büyük zararlar oluşuyor. Sigorta bilincini artırmalıyız” diye konuştu.