Sigorta Quick Finans faaliyete hazır

Quick Finans faaliyete hazır

20.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de bir sigorta grubu tarafından kurulan ilk finansman şirketi Quick Finansman A.Ş., BDDK’dan faaliyet izni onayını alarak sektöre adım attı.

Quick Finans faaliyete hazır

Maher Holding çatısı altında yer alan Quick Sigorta’nın yüzde 100 iştiraki olan Quick Finans, 14 Aralık 2021 tarihinde kuruluş iznini alarak, 31 Aralık 2021 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirmişti. 50 milyon lira sermaye ile kurulan Quick Finans, BDDK’dan 07.07.2022 tarihinde aldığı faaliyet izni ile çok yakında faaliyetlerine başlayacak. Kurul Kararı 14.07.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Her türlü mal ve hizmet alımına kredi verecek olan Quick Finans, İstanbul Kozyatağı’ndaki holding binaları Quick Tower’da faaliyetlerini sürdürecek.

Haberin Devamı

Anında kredi çözümleri

Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, şu bilgileri verdi:

“Finansman şirketlerinin satış noktasında kredilendirme teknolojisindeki öncü vizyonu ve satış anında kredilendirme tekniklerindeki uzmanlıklarının ışığında, sigortacılık ve finansal sigortalar vizyonunda geliştirilecek finansal ürün ve tekniklerle, sektörde yenilikçi bir anlayışla yer alacağız. Bu vizyon çerçevesinde, iş modelini farklılaşma ve odaklanma stratejileri üzerine kuran Quick Finans, konuttan otomotive, tedarikçi ve stok finansmanından tarımsal üretim tedarik zinciri finansmanına ve dijital ile perakende satış noktalarındaki mikro finansmana kadar geniş bir yelpazede yer almayı hedefliyor. Yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımları içeren dijitalleşmiş finansman modellerini fintech ve insurtech ile birleştiren akıllı, pratik ve anında kredi çözümlerimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında kolaylık ve tüm paydaşlarımız için değer yaratacağız.”