Tatil Şili'de devasa bir milli park oluşturuluyor

Şili'de devasa bir milli park oluşturuluyor

29.03.2018 - 13:52 | Son Güncellenme:

Şili, dünyanın en büyük milli parklarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çeşitli yeşil yol bağlantılarıyla milli parklar birleşecek ve ortaya İsviçre büyüklüğünde bir alan çıkacak.

Şilide devasa bir milli park oluşturuluyor

Şili, geliştirilen bir projeyle dünyanın en büyük milli parklarından birine ev sahipliği yapacak. Beş farklı milli parkı kapsayan proje kapsamında, mevcut alanlar yeşil yollar ve benzeri bağlantılarla birleştirecek. Proje sonunda ortaya çıkacak olan milli park ise İsviçre'nin yüzölçümüne denk bir büyüklükte olacak.

Haberin Devamı

756.096 kilometrelik bir yüzölçümüne sahip olan Şili'nin topraklarının %80'inden fazlası bu proje kapsamında korumaya dahil edilecek. Pumalin Milli Parkı ve Patagonya Milli Parkı gibi iki önemli doğal alana ev sahipliği yapan Şili'de, doğa yürüyüş yapmak isteyenlerin faydalanabileceği 2.410 kilometre uzunluğunda bir yol ortaya çıkacak.

Doğaya sağlayacağı katkıların yanı sıra bu bütünleştirilmiş milli park projesi Şili'ye yılda 270 milyon dolar katkı sağlayacak. Projeye Şili anakarasına 3.686 kilometre uzaklıktaki Paskalya adası da dahil edilmesi planlanıyor.

Yazarlar