Gündem Şırnak’ta operasyonlar 2 mahallede yoğunlaştı

Şırnak’ta operasyonlar 2 mahallede yoğunlaştı

11.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta 14 Mart’tan bu yana sürdürülen operasyonlarda kent merkezinin yüzde 85’i patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar ile PKK’lı teröristlerden temizlendi.

Şırnak’ta operasyonlar  2 mahallede yoğunlaştı

Operasyonun yoğunlaştığı Yenimahalle ve Bahçelievler Mahallesi’nde dar bir alana sıkıştırılan ve gizlendikleri evlerden ateş açan PKK’lılara, güvenlik güçlerince sık sık “teslim olun” çağrısı yapılıyor. Kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri de yükseliyor. Operasyonların tamamlandığı Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde ise bomba arama çalışmalarına devam edilirken barikatların büyük bölümü kaldırıldı, patlayıcı tuzaklı barikatların imha edilmesi çalışmaları ise sürüyor.
Bağırlarına bastılar
Yeşilyurt ve Gündoğdu mahallelerinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik ev aramaları yapan timlere, Şırnaklılar da sevgi gösterisinde bulunuyor. Vatandaşlarca çalışmalarda yorulan asker ve polislere çay ve yemek ikramı yapılıyor. Gündoğdu Mahallesi’ndeki evinde yaşayan 72 yaşındaki 7 çocuk annesi H.K. gidecek yeri olmadığı için evini terk etmediğini belirterek, operasyonların bir an önce tamamlanmasını istediğini söyledi. Operasyondan önce teröristlerin baskı kurduğunu ifade eden H.K. “Ben tek başıma yaşıyorum, evimin her tarafına yazı yazdılar, herkesi korkuttular. Operasyon başlamadan gitmek istedim ancak gidecek bir yerim yok. Tek güvendiğim devlet, asker ve polistir. Bana onlar sahip çıkar dedim ve evimde kaldım. Allah onlardan razı olsun, zaman zaman evime gıda getirdiler. Onları gördüğümde evlatlarımı görmüş gibi oluyorum” dedi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağınını ardından başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu” 20 Nisan’da tamamlandı. Halen sokağa çıkma yasağının devam eden Yüksekova’da, güvenlik güçlerinin PKK’lılar tarafından cadde, sokak ve mahalle aralarına yerleştirdiği patlayıcıları arama tarama çalışmaları ise sürüyor. Bazı yerleşim yerlerinde bulunan vatandaşlar ise küçük ve büyükbaş hayvanlarını mahalle aralarında otlatılıyor. Hayvan sahipleri, şu an itibariyle ilçede olmsuz bir durumun olmadığını belirtertirken, artık yasağın kaldırılmasını istediklerini söyledi.