Siyaset 12 Eylül rejiminin kalıntısını temizledik

12 Eylül rejiminin kalıntısını temizledik

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Şanlıurfa mitinginde sıcağa rağmen yoğun bir kalabalığa hitap etti. Davutoğlu “Bugün anneler günü.

12 Eylül rejiminin  kalıntısını temizledik

Bugün anlatacaklarımı anneler üzerinden anlatacağım” diyerek konuşmasına başladı. Ömrünü gözaltında kaybedilen oğlunu aramaya adayan ve 12 Eylül davasının sembol ismi haline gelen Berfo Ana’ya anan Davutoğlu, “Bazı evlat acısı çekmiş analara bakalım. Berfo Ana; 12 Eylül’de oğlu cemil hapishaneye alınmıştı, Berfo Ana bir daha onu göremedi. 105 yaşında vefat etti, göremedi. 12 Eylül rejiminin kalıntılarını kim temizledi? İşkencelerle ölenlerden sonra Türkiye’de işkenceyi kim kaldırdı? Yasakları kim kaldırdı. Başörtü zulmünü, 28 Şubat zulmünü kim bitirdi? 1980’den 2002’ye kadar halkı kıskaç içine almış olan yasakları kaldırdık, OHAL’i, Kürtçe üzerindeki yasakları kaldırdık. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, insan onuruyla Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşları olacak” dedi.
Bilgen’e fatiha okuttu
İkinci olarak 2011 yılında Bingöl’de canlı bombanın üzerine atlayarak çocuklarını kurtaran ancak kendisi hayatını kaybeden Hatice Bilgen’i anan Davutoğlu, herkesten Fatiha okumasını istedi. Davutoğlu, “Biz çözüm süreci derken hiçbir anne yüreğine ateş düşmesin diye söyledik. Yeter artık diyecek misiniz? Çözüm sürecine sahip çıkacak mısınız? Çocuklarımızı dağda değil okulda görmek istiyoruz diyecek misiniz?” diye konuştu.
‘Evet Suriye’ye girdik’
Davutoğlu Süleyman Şah’a yaptığı ziyarete de değinerek şöyle devam etti:
“Mukaddes makamı ziyaret ettim. Size selamları var. Bu mukaddes emanetini getirmek için çabalarken birileri de Suriye’deki zalim Esed ağzıyla konuşuyordu. Suriye Eşmesi’ne geçtik. Süleyman Şah huzurunda divan durduk. CHP’liler o kadar şaşkın ki; biri dedi ki, ‘48 saat içinde Türkiye Suriye’ye girecek’ dedi Doğru girdik ama başbakan olarak Süleyman Şah’a girdik, ziyarete girdik ziyarete... Tarihe geçti. CHP yalanları da tarihe gömüldü. Şaşkın bunlar.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN ŞAH’A SÜRPRİZ ZİYARET

Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting için geldiği Şanlıurfa’da Süleyman Şah Türbesi’ni sürpriz ziyarette bulundu.
Şanlıurfa havalimanına inen Başbakan’ın ardından Genelkurmay Başkanlığı’na vekalet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da alana geldi. Davutoğlu ile Akar birlikte helikopterler ile Suriye sınırındaki 7’nci Hudut Bölük Komutanlığı’na indi. Davutoğlu ve Akar buradan zırhlı araç konvoyu eşliğinde sınırın ötesindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu’na gitti. Konvoyun güvenliğini havadan da helikopterler sağladı.
21 Şubat gecesi düzenlenen “Şah Fırat Operasyonu” ile Türkiye sınırına 253 metre uzaklıktaki Suriye’nin Eşme Köyü’ne nakledilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının geçici olarak bulunduğu türbede dua eden Davutoğlu nöbet tutan askerlerle de sohbet etti.
Türbenin TİKA tarafından Külliye’ye de dönüştürüleceği öğrenilirken külliyenin temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağı ifade edildi.