Siyaset '16 Nisan’da yeni tarih yazacağız'

'16 Nisan’da yeni tarih yazacağız'

14.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kendini parçalayanların son kullanım tarihi bitiyor” diyen Başbakan Yıldırım 16 Nisan’da milletin kazanacağını belirterek, “Türkiye, daha çok demokrasiye, daha güçlü yönetime, daha bir dinamik sisteme ‘evet’ diyecek. Büyük Türkiye için açılan kapıdan birlikte geçeceğiz” dedi

16 Nisan’da yeni  tarih yazacağız

Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlarla 16 Nisan’da yeni bir tarih yazacaklarını ifade ederek, “illi iradeye, millete saygısı olmayanların, mevcudu korumak için kendini parçalayanların pazar günü son kullanım tarihi bitiyor” dedi. Yıldırım, partisinin Kütahya ve Bilecik mitinglerinde konuştu. Yıldırım, Kütahya’da şu mesajları verdi:

- SESSİZ DEVRİMLER YAPTIK: Gençlerimiz geleceğe umutla baksınlar diye siyaset yapıyoruz. Annelerimizin gözlerindeki umut çoğalsın diye siyasetteyiz. Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına taşımak için siyasetteyiz. Demokrasimizi, hukuk devletimizi, ülkemizi yüceltmek için siyaset yapıyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günden bu tarafa sessiz devrimler yaptık. Hayal edilemeyenleri gerçeğe dönüştürdük. En sonunu da 15 Temmuz’da yaptık.

- HERŞEYE ‘HAYIR’ DEDİLER: 15 Temmuz bu milletin destan yazdığı gecedir. Siyasetçilerin görevi, ülkesine hizmet etmektir. Hizmet edene de destek olmaktır. İki gün sonra önünüze gelen anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenler, geçmişte memleketin yararına her yatırıma da ‘hayır’ dediler. Onların işi yapmak değil, yapılanı engellemek. Üretmek için değil, ürettirmemek için çalıştılar. Milletin de onlardan bir umudu yok.

- KANDİL SÖNECEK: Yolları böldük; hayatları, milleti, gönülleri birleştirdik. Türkiye’yi böldürtmeyiz buradan ilan ediyorum. Alçaklar, PKK, Feto kol kola girmiş ‘hayır’ diye kendilerini parçalıyorlar. Amaçları Türkiye terörle mücadelede başarılı olmasın. ‘Aman ‘hayır’ için çalışın ‘evet’ çıkarsa biz biteriz’ diyorlar. Evet çıkacak siz de biteceksiniz, Kandil’iniz sönecek, Feto da hesabını verecek.

- PAZAR BİTİYOR: Halk oylamasında Türkiye’nin geleceği için önemli bir karar verilecek. Türkiye’nin geleceği için bir kez daha söz millette. Birlikte yeni bir tarih yazacağız. 16 Nisan’da inşallah büyük Türkiye için açılan kapıdan birlikte geçeceğiz. Milli iradeye, millete saygısı olmayanların, mevcudu korumak için kendini parçalayanların pazar günü son kullanım tarihi bitiyor. Darbeci anlayışla hazırlanan bu 82 model anayasayı değiştireceğiz.

- TÜRKİYE KAZANACAK: Türkiye, muasır medeniyetler seviyesine giden aydınlık yarınlarını 16 Nisan Pazar günü açmaya hazırlanıyor. Şimdi değişim vakti. Artık istikrarla işimize, aşımıza, huzurumuza, geleceğimize bakacağız. Zayıf iktidar dönemleri bitecek. Artık iktidarın sahibi siz olacaksınız, sandıkta seçeceksiniz, güven oyunu sandıkta vereceksiniz, 5 yıl boyunca size hizmet edecek. Bir daha darbe tehditleri, kapatma davası, 15 Temmuzlar yaşanmayacak. 16 Nisan’da millet kazanacak, Türkiye kazanacak. Türkiye, daha çok demokrasiye, daha güçlü yönetime, daha bir dinamik sisteme ‘evet’ diyecek.

Kütahya, 27 Mayıs’ın cevabını verdi

Kütahya’nın geçmişinde, geleneğinde var, haksızlığa isyanı meşhurdur. 1946’da Adnan Menderes, Kütahya milletvekili oldu. O, demokrasi şehidi başbakan, 27 Mayıs darbesinden sonra Kütahya’da tutuklandı. Kütahya bu zulme cevabını, bu cuntacıların anayasasına ‘hayır’ diyerek vermişti. İşte Kütahya gibi mangal yürekli insanlar, 16 Nisan’da diğer bir darbe anayasasının kalıntılarını temizlemeye hazır mısınız?

Akar’ı kabul etti

Yıldırım, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kabul etti. Görüşmede, Suriye’deki gelişmeler ele alındı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 40 dakika sürdü.

‘Birlikte bedel ödedik’

Başbakan Yıldırım, Bilecik’te yaptığı konuşmada da “Ak Parti iktidarının istikameti de milletin istikametidir. Yürüdüğümüz yol sizin yolunuzdur. Bu milletin bütün renklerine, farklılıklarına aynı sevdayla, muhabbetle bağlıyız. Bir olmanın, birlik olmanın, dirlik içinde yaşamanın derdindeyiz. Beceriksiz, çok parçalı zayıf yönetimler, kendi menfaatini düşünen siyasetçiler geçmişte bu ülkeyi felaketin eşiğine getirdiler. Milleti temsil etmek üzere siyaset yapması gerekenler darbecilerle, vesayetçilerle, baskı odaklarıyla bir araya geldiler.

Sadık olmadıkları tek şey millet oldu. Bu kayıp yılları hep beraber yaşadık. Bu yılların bedelini birlikte ödedik. Bu kötü yönetimlerin Türkiye’ye yaptıklarını unutacak mıyız? O beceriksiz iktidarların IMF’ye nasıl teslim olduğunu unuttuk mu?” dedi.