Siyaset 2 sistem, 4 batarya için anlaşma sağlandı

2 sistem, 4 batarya için anlaşma sağlandı

28.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin Rusya’dan satın alacağı S-400 füze savunma sistemi için, anlaşmanın tamamlandığını açıkladı.

2 sistem, 4 batarya için anlaşma sağlandı

Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Tunus Cumhurbaşkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında gazetecilerin, Rus basınında, yer alan “Türkiye’nin Rusya’dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın aldığı” haberleri üzerine açıklama yaptı. 4 bataryalı sistemin 2.5 milyar dolara alındığını doğrulayan Canikli, “İki sistem, 4 batarya. Anlaşmanın hepsi sağlandı” dedi. Canikli, “Aslında orada imzalanacak olan krediyle alakalı bir konuydu. Daha doğrusu ‘kredi mi kullanalım, yoksa kendimiz mi finanse edelimin’ sonunda, ‘bir bölümünü kredili olarak kullanalım’ şeklinde görüş ortaya çıktı. Yoksa anlaşma bitti” diye konuştu.
Sevkiyat 2020’de
Rus savunma sanayi şirketi Rosteh’in Başkanı Sergey Çemezov, Kommersant gazetesinin S-400 anlaşmasının maliyeti ile ilgili sorusuna, ‘Türkiye’nin Rusya’dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın aldığını’ açıklayarak yanıt verdi. Çemezov ayrıca, S-400 bataryaları satın alması için Türkiye’ye verilecek kredi konusundaki görüşmelerin de tamamladığını söyledi. “Geriye sadece belgelerin son hallerini onaylamak kaldı. Kontratın yüzde 45’inin avans şeklinde, yüzde 55’ini ise Rusya’nın vereceği kredi ile ödeyeceklerini söyleyebilirim” diyen Çemezov, Türkiye’ye ilk S-400 sevkiyatının Mart 2020’de yapılmasını planladıklarını da ekledi.

Haberin Devamı