Siyaset 20 milletvekilinin fezlekesi Meclis’te

20 milletvekilinin fezlekesi Meclis’te

02.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 20 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Dosyalar Meclis Başkanlığı’nca Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’a havale edildi.

20 milletvekilinin fezlekesi Meclis’te

 

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra hakkında fezleke hazırlanan diğer isimler şöyle: HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay Pekgözegü, Hüseyin Kaçmaz, Murat Çepni, Habip Eksik, Sezai Temelli, Hakkı Saruhan Oluç, Nusrettin Maçin, İman Taşçıer, Ayşe Sürücü, Dersim Dağ, Zeynel Özen, Nuran İmir, Mensur Işık, Ayşe Acar Başaran ve Şevin Coşkun. İYİ Parti Ahmet Çelik, DP Milletvekili Cemal Enginyurt, TİP Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ve DBP Milletvekili Salihe Aydeniz.

Haberin Devamı

‘Eleştiri sınırını aştı’

Kılıçdaroğlu’na yönelik dokunulmazlık dosyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kullandığı “Sözde Cumhurbaşkanı” ifadesi nedeniyle hazırlandığı belirtildi. Fezlekede, bu ifadelerin eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı kaydedildi. Erdoğan da Kılıçdaroğlu’na 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.