Siyaset 2019 mesaisi

2019 mesaisi

05.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle 10’arlı gruplar halinde seçim ittifakını değerlendiriyor. “Diğer partilerden de oy alacak bir aday çıkaracağız” diyen CHP lideri, görüşmelerini gruplar halinde bugün sürdürecek...

2019 mesaisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleriyle, 2019 seçimlerine yönelik yol haritasını konuştu. Kılıçdaroğlu’nun, yerel seçimler ile parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik fikir alışverişinde bulunduğu milletvekillerinin bu konudaki önerilerini aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden gelen talep doğrultusunda yarın gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi genel merkezde iki günlük yoğun bir temas trafiğine başladı. Kılıçdaroğlu, dün milletvekillerini 10’ar kişilik gruplar halinde kabul ederken, altı grup halinde yaklaşık 60 milletvekili ile görüştü. Alınan bilgilere göre görüşmelerde, 2019 sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

‘Görüşmeler oluyor’

Görüşmelerde, CHP’nin seçim ittifakında hangi partilerle bir araya gelebileceği konusunun detaylı olarak tartışıldığı, milletvekillerinin bu konuda farklı parti isimlerini gündeme getirerek önerilerini sunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ittifak tartışmaları konusunda, “Daha vaktimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna kendi adayımızla gireceğiz ama ikinci turda diğer parti seçmenlerinden de oy alabilecek bir aday belirlememiz gerekiyor. Bu konuda diğer partilerin tutumlarını da süreç içinde göreceğiz. Resmi olmasa da bir takım görüşmeler oluyor zaten. Arkadaşlar geliyor diğer partilerle ilgili izlenimlerini anlatıyor. Bu çerçevede süreç içinde bizim için en iyi olacak yolu izleyeceğiz” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Partili olsun’

Alınan bilgilere göre görüşmelerde, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik isimler üzerinden de görüşler dile getirildi. Bu çerçevede bazı milletvekilleri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili iddiaları gündeme getirerek, CHP’nin adayının partili olması gerektiği konusunda fikir beyan etti. Bazı milletvekillerinin de Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını anımsatarak, 2019 seçimlerinde, “aynı hataya” düşülmemesi gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

‘Söylem birliği’

Kılıçdaroğlu’nun görüşmeler sırasında, parti içi tartışmaların geride kaldığını belirterek, 2019’a giden sürecin önemine vurgu yaptığı da öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerinden, parti politikalarına yönelik görüş beyan ederken, “söylem birliği” içinde olunmasının önemli olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Görüşmelerde, “sandık güvenliği” tartışmaları da gündeme geldi. Bazı milletvekillerinin seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanması konusundaki endişelerini Kılıçdaroğlu’na ilettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda, “tüm sandıklarda güvenliği sağlayacağız” ifadelerini kullandığı kaydedildi.