Siyaset ‘23 Haziran’da yeni bir tarih yazacağız’

‘23 Haziran’da yeni bir tarih yazacağız’

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar veren YSK üyelerini sert ifadelerle eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bütün demokratlarını göreve çağırıyorum. Bir vicdan kanıyor, bu kanı durdurmamız lazım. 23 Haziran’da yeni bir tarih yazacağız” dedi

‘23 Haziran’da yeni bir tarih yazacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin iptaline oy veren YSK üyelerini “çete mensubu” sözleriyle eleştirirken, “Ekrem İmamoğlu artık CHP’nin değil, 16 milyon İstanbullunun adayıdır” dedi. Partisinin grup toplantısında seçim iptali için oy veren yedi YSK üyesinin isimlerini tek tek okuyan CHP lideri, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DEMOKRASİYE KUMPAS: Seçimler yapıldı, vatandaş oyunu verdi. Onların tahmin etmediği ama bizim de kazanacağımızı bildiğimiz illerin hemen hemen tamamını kazandık. Diğerlerini sineye çektiler, İstanbul’a gelince kumpas kurmaya başladılar. YSK’daki sözde bazı hakimlerle kumpas kurdular. Sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük var dediler. Verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin esen rüzgara göre yön değiştirmez. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz. Devletin temeli ile oynadılar, milletin iradesine, demokrasiye kumpas kurdular. O yedi hakim YSK içindeki çetenin organlarıdır. Yedi tane çete mensubu. Yedi kişi gitti diz çöktü, el etek öptü, ramazan günü haram yemeyi kabul etti. Biliyorum bunu söyledim diye tazminat davaları açacaklar, açmazsanız namertsiniz. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adaletsizlik varsa mücadele etmek bizim namus borcumuzdur. Bu kararla seçmen iradesini reddetmişlerdir. Bir tek seçmenin sahte oy kullandığını tespit edememişlerdir. Milyonlarca kişiyi reddettiler, yedi kişinin sözü geçerli oldu. İstanbullulara seslenmek istiyorum; eğer vicdan taşıyorsak bu YSK’daki çetelere iyi bir ders vermek zorundadırlar. Göreceksiniz 23 Haziran’da da bu millet elini vicdanına koyup bir tarihi yeniden yazacak. Bu hâkimlere sormak gerekiyor; çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? (Seçimleri) istediğin kadar yap biz galip çıkacağız. O yedili çeteye söylüyorum; gücünüzü nereden alırsanız alın, sizin gücünüz bizi etkilemez. Çünkü biz gücümüzü milletten alıyoruz. Adaleti satanlar tarihin önünde hesap verecektir. Adaletin dibine dinamit koyanlar önümüzdeki seçimlerde bunun cevabını alacaklardır.

Haberin Devamı

T.C. KAPAK OLSUN: İmamoğlu, CHP’nin adayı değildir bu saatten sonra. 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bir hakkı gasp ederseniz o hakkı milletin vicdanı teslim eder. Mazbatasını veren hâkimler, mazbatasını alan yukarıdaki çete. Seçime gideceğiz. Ne yaptı İmamoğlu kısa süre içinde; su ücretlerinde yüzde 40 indirim yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına Türkiye Cumhuriyeti’ni ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun.

Haberin Devamı

HER ŞEY GÜZEL OLACAK: Türkiye’nin bütün demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum. Akrabalarınıza, yakınlarınıza telefon edin. Adaleti sağlamak hepimizin elinde. Bir vicdan kanıyor, bu kanı durdurmamız lazım. Sorun artık bir İstanbul sorunu değil, Türkiye’de bir demokrasi sorunudur. Hiç kimse endişe etmesin; 23 Haziran’da yeni bir tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin altın sayfalarına yazacağız. Demokrasi kazanacak, her şey çok güzel olacak.