Siyaset '24 Haziran akşamı gülecek misin görürüz'

'24 Haziran akşamı gülecek misin görürüz'

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP adayı İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘komik adam’ ifadesine “Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın, gülecek misin göreceğiz” karşılığını verdi

24 Haziran akşamı gülecek misin görürüz

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisi için “komik bir adam” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. İnce, “Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın, gülecek misin hep beraber göreceğiz” dedi. İnce, Bilecik’te düzenlenen mitingde şunları kaydetti:

Haberin Devamı

GÖRECEKSİN BAKALIM: Hiç cevap veremeyecektim ama diyor ya az önce Şeyh Edebali Türbesi’nde gittik Fatiha okuduk buraya geldik. Orada şöyle yazıyor. ‘Ey oğul beysin küsmek bize, barıştırmak sana diyor’ ya. Ne yazık ki bugün ülkeyi yönetenler bundan nasibini almamış. Benim için ‘komik adam’ demiş. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın, gülecek misin hep beraber göreceğiz. Göreceksin bakalım. Ağlama da. O akşam göreceksin.

ABİSİ GİBİ YALANCI: Binali Yıldırım demiş ki ben demişim ki ‘TİKA’yı kapatacağım’. Aynı abisi gibi yalancı. Sayın Yıldırım, eğer yaptığım bu 49 miting içinde bir yerde ‘TİKA’yı kapatacağım’ lafını söylemişsem sana söz veriyorum ne istiyorsan onu yapacağım. Sana bir şey diyemiyorum çünkü sen 24’ünde kendi kendini imha eden başbakansın.

Haberin Devamı

UTANMIYON MUSUN?: Bir lafım da Bekir’e. Bekir Bozdağ demiş ki ‘bu CHP’liler seçim yaklaşınca camileri hatırladılar.’ Bir, Bekir Bozdağ camiler senin babanın tapulu malı mı? Orası Müslümanların yeri, biz de elhamdülillah Müslümanız. Bozdağ’a bir şey hatırlatacağım. Konuşmayacaktım ama tepemi attırdı. Bekir Bozdağ, utanmıyor musun bunu söylemeye? 2010 yılının Aralık ayında beraber Mekke’de tavaf etmedik mi? Beraber Umre yapmadık mı? Aynı uçakta değil miydik? Ayıp. Son kez söylüyorum seçim meydanlarından camileri, dinimizi çekin.

YÜREĞİN VARSA GEL: Erdoğan meydanlarda diyor ki ‘ben ekonomistim, köprüyü Muharrem İnce yapamaz ben yaparım’ diyor. Bana ekonomi öğretecekmiş. İstediğin bir televizyon kanalında hadi gel bana ekonomi öğret. Ekonomiden sıkıldıysan gel bir kanalda bana dış politika öğret. Ben varım. Bana tarım öğret. Mesela hiç yapamayacağın bir şey söyleyeyim, gel çocuklarımızın geleceğini gel eğitimi konuşalım. Varsa yüreğin gel.

ERDOĞAN’A KÖPRÜ SORUSU: Sana sorum basit. Kafama takılan bir şey var. Bana şunun cevabını ver. Demirel’in yaptığı köprüden 11 liraya geçiyorum da senin yaptığın köprüden niye 114 lirala geçiyorum. Sana bir sorum daha var. Mübarek Ramazan ayındayız. Yakında bayram. Bu bayram gününde Demirel’in yaptığı köprüden bedava geçeceğiz de senin yaptığın köprüden niye parayla geçeceğiz?

Haberin Devamı

‘ELON MUSK’INDAN MEDET UMUYOR: ‘Elon Musk beni aradı İnce’yi aramadı’ demiş. Cumhurbaşkanı sensin tabii ki seni arayacak. Bana komik demiş ya bir komiklik yapayım o zaman. ‘Elon Musk’ından medet umuyor. Değerli hemşehrime bir soru soruyorum. Her gittiği yerde yerli ve milli olduğunu söylüyor. Sorum şu. Saray’ın mermeri Bilecik mermeri mi Hindistan mermeri mi? Bilecik’e gelecektir. Çünkü ‘ben sarayda hizmetçi olurum’ diyen milletvekili adayı var.

CHP’LİLERE TALİMAT: Yarın sınav başlayacak iki oturumda. Bütün Türkiye’deki CHP, milletvekili adayları hepsine talimatımdır. 13’e kadar, 81 vilayetin hiçbirinde müzikli propaganda yapmayacaksınız. Çocuklarımızın geleceği seçimden daha önemli.

FETÖ İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLAMAYCAK: Görüştü görüşmedi meselesi sadece Fetullah Gülen değil ki. 2005 yılında öğle namazından çıktı, ‘Ofer ile görüşmedim dedi.’ Sonra akşam oldu ‘Ofer ile görüştüm’ dedi. Yakında da FETÖ ile görüştüğünü açıklayacak zaten. Yani öğle namazından çıktıktan sonra söyledi. 5 vakit namaz arasına bu kadar yalanı nasıl sıkıştırıyor ben de onu anlamıyorum.

Haberin Devamı

‘Aldatılana devlet teslim edilmez’

Bilecik’nin ardından Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden İnce, şunları kaydetti: “Size bir film seyrettireceğim. Sonu 24 Haziran’da mutlu son olan bir film. (Erdoğan’ın eski açıklamalarından derlenen videoyu izleterek) Sevgili hemşehrim ‘çırağa devlet teslim etmeyin’ diyorsun ama aldatılan adama devlet teslim edilmez. Seni FETÖ, Apo, Obama, Putin aldatmış. Bir kere de ben yenivereyim sandıkta ne olacak ki? Sen 16 senede çıraklıktan hiç kurtulamadın. 15-29 yaş arasında 5 milyon gencin kaydı yok. Bu çocuklar nerede?” Konuşmasının iftar saatine denk gelmesi üzerine, “Lüks sofralarda değil, milletin sofrasında iftara davet ediyorum sizi” diyerek sahneden İnce, iftarını yer sofrasında vatandaşlarla yaptı.