Siyaset 25 bin kere görüşmüşler

25 bin kere görüşmüşler

11.08.2009 - 00:27 | Son Güncellenme:

Ergenekon’un üçüncü iddianamesinde, Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Fatma Cengiz’in 24 bin 856 kez telefon görüşmesi yaptığı bilgisi yer aldı

25 bin kere görüşmüşler

Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinde yer alan telefon görüşmeleri ve cep mesajları arasında “Çerkez Fatma” olarak bilinen Fatma Cengiz’in, Susurluk hükümlüsü, eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’le yaptığı telefon görüşmeleri ve karşılıklı cep mesajları da yer aldı. İddianamedeki kayıtlara göre, Şahin ile Cengiz, 24 bin 856 kere telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmelerinin ne kadar süre içinde yapıldığı bilgisi ise iddianamede yer almadı.
İddianamede Şahin’in soruşturma kapsamındaki telefon görüşmelerinin adedi sıralandı. Buna göre, Fatma Cengiz’le 24 bin 856 kere telefon görüşmesi yaptığı belirtilen Şahin, sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile 2, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile 16 ve Muzaffer Tekin ile 132 kez görüşme yapmış.

Anne Yorulmaz’ın sözleri
Şahin ile Cengiz arasındaki görüşmeler arasında, Mehmet Ağar’ın Susurluk davasından cezaevine giren özel harekâtçılara dağıtılmak üzere Şahin’e para verdiği iddialarıyla ilgili bir telefon mesajı da yer aldı. Mesajda Cengiz, Şahin’e, “Hem şu senin ‘yavrum’ dediğin Oğuz Yorulmaz’ın anası sizi satmak için kaç para almış bilgin var mı? Belgeleyip yollayalım utanmayacaksa üç kuruşluk... Eğer hayatta olsaydı o anayı vururdu, kemiklerini sızlattılar adamın” diyor.
Susurluk hükümlüsü, özel harekâtçı Oğuz Yorulmaz’ın annesi Nurhan Yorulmaz, oğlunun bir barda çıkan silahlı kavgada öldürülmesinden eski arkadaşlarını sorumlu tutarak, gazetelere oğlunun gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili bilgi vermişti. Küçük oğlu Yavuz Yorulmaz’ın “Beni de mi öldürteceksin?” diye kendisini uyardığını söyleyen Yorulmaz, iddianamede yer alan ifadesinde Yavuz’un başına bir olay gelmesinden korktuğu için sustuğunu kaydetmişti. Yorulmaz, aynı dönemlerde İzmir Selçuk’ta yaşadığını bildiği “Deli Turan” lakaplı kişi ve oğlunun eski arkadaşı olduğunu söyleyerek kendisini telefonla arayan kişilerin “Yavuz’un da başına bir şeyler gelebilir” diyerek kendisini susması için tehdit ettiklerini anlatmıştı.