Siyaset ‘31 Mart’ta milli şamarı yiyecekler’

‘31 Mart’ta milli şamarı yiyecekler’

04.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart akşamı kendisinden sıra dışı açıklama bekleyenlerin, “Amerika’nın sermayesi, Türkiye’deki işbirlikçileri, basının güzide temsilcileri” olduğunu belirterek, “MHP ne olur, diye bir derde düşmüşler. Allah onları bu dertten kurtarsın. Biz 31 Mart akşamında sonuç ne olursa olsun, 2023 yılını Cumhur İttifakı ile kucaklayacak bir zihniyetin temsilcileriyiz” dedi.

‘31 Mart’ta milli şamarı yiyecekler’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “10 Mart’ta İstanbul’u CHP’nin aldığını herkes kabullenecek” sözleri nedeniyle 9 Mart 1971’deki darbe girişimine göndermede bulunan Bahçeli, CHP’nin darbe heveslisi olduğunu öne sürerek, “Mart ayı CHP’nin sevdasıdır. Hala 9 Mart özlemiyle yaşayanlar, 9 Mart’ta ne olacağını tam kestiremiyor. 10 martta bir şeyler olur mu hevesine kapılıyor. O bakımdan bu 9 Mart’ı CHP artık özlemesin. Eğer 31 Mart, 9 Mart’ın özlemi ise bu hayalden kurtulsunlar. Çünkü bir daha 12 Mart olduğunda bir daha yaşayamayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, MHP’nin Ankara İl Başkanlığı yeni hizmet binası açılışında konuştu. Ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli’nin sözleri şöyle:

ANKARA’DA MİLLİ ŞAMAR: Fitne-fesada tahammülümüz yoktur. Başkentimizin onurunu korumak zorundayız. Ankara’yı HDP’yle ittifak kurup PKK’nın tutsağı yapmaya heveslenenler 31 Mart’ta milli şamarı yiyeceklerdir. Ankara zillete bulanmış, Türkiye düşmanlarının arkasına saklanmış CHP’nin eline geçemeyecektir.

BAHARDA OCAĞINIZA KAR YAĞAR: “Martın arkası bahar” diyorlar, bre ahmaklar, elbette bahardır, elbette güzel günler yakındır. 31 Mart’tan sonra Türkiye daha huzurlu, daha güvenli ve daha istikrarlı olacaktır. Eğer başka bir maksatla Mart’tan sonra bahar gelecek diyorsanız, Türk milleti size baharda bile ocağınıza kar yağdırmasını bilecek, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi buna da gücü yetecektir.

Haberin Devamı

PKK ANKARA’NIN DÜŞMESİNİ İSTİYOR: Zillet İttifakı teröristlere tepkisizdir çünkü zillet PKK’dan FETÖ’ye kadar Türk ve Türkiye düşmanlarıyla aynı çuvalda, aynı çizgide, aynı karededir. HDP, Ankara’da niye aday göstermedi? HDP, Ankara’da kimin yanında? Bu demektir ki, PKK Ankara’nın düşürülmesini hedefliyor. Ankara’da CHP-İP-SP-HDP-PKK yan yanadır. CHP, PKK’nın gölgesine sığınmış, HDP’ye el avuç açmıştır. Kürdistan’a methiye düzenlere Ankara’da ekmek yoktur.

İlk kez gözlük kullandı

Bahçeli, basının önünde ilk kez numaralı gözlük kullandı. Yakın okuma gözlüğünü kağıt üzerindeki istatistikleri okumak için çıkaran Bahçeli, 71 yaşında ilk kez gözlük kullanması konusunda “Müsaade ederseniz gözlüğümü takayım, artık belli yaştayız” dedi. Bahçeli, okuması bittiğinde ise gazetecilere “Gözlük yakışıyor mu?” esprisini yaptı.