Siyaset 4 bin görüntü silinmiş

4 bin görüntü silinmiş

13.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

OYAK soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, 10 şüpheli hakkında “Danıştay suikasti öncesine ve sonrasına ait 4 bine yakın görüntünün tek tek silindiği” öne sürüldü. 20 yıla kadar varan hapis cezaları istendi

4 bin görüntü silinmiş

OYAK soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, 10 şüpheli hakkında “Terör örgütüne yardım ve delilleri karartmak” suçlarından 20 yıl hapis istenirken, Danıştay saldırısı önce ve sonrasına ait 4 bine yakın görüntünin tek tek silindiği öne sürüldü.
Ergenekon davası kapsamında devam eden OYAK soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede eski OYAK Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş, Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal, Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Teknisyeni Serkan Akyıldız ve Montaj Bakım Şefi Metin Alma şüpheli olarak yer aldı.
Bugün gazetesinin haberine göre iddianamede, kamera kayıtlarının “geri dönülmez” şeklinde silindiğine dair delil ve tanık ifadelerine yer verildi.
Yapılan aramalar sırasında şifreli kasalarda bulunan dijital verilerde, Danıştay saldırısı önce ve sonrasına ait belge ve dijital verilerin de ortaya çıktığı kaydedildi. Saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın olaydan bir gün önce keşif yaptığına dair görüntülerin kaydedildiği, ancak bir gün sonra silinerek hard disklerin çıkarıldığına dair delillerin ise hazırlanan raporlarla tespit edilerek 4 bine yakın görüntülerin silindiği öne sürüldü. Şüphelilerin kayıtların değiştirilmesi ve silinmesine dair yaptıkları telefon görüşmeleri de iddianamede yer aldı.

İmajlara el konulmuştu
Bugün gazetesinin haberine göre 1 numaralı şüpheli Çoban, Danıştay binasındaki güvenlik kamera sistemine ait hard disklerin silinmesi ve saldırı günü kamera kaydı yapılmaması nedeniyle suçlanıyor. Çoban’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 10 şüphelinin, Danıştay saldırısına iştirak etmekle suçlandığı iddianamede, Barış Demirtaş’ın ise olay gününe ait görüntülerin silinmesi, hard diskler ve kamera kayıtlarının üzerinde değişiklik yaparak delillerin karartıldığından sorumlu olduğu iddia ediliyor.
Arslan’ın 17 Mayıs 2006’da gerçekleştirdiği saldırı sonrası gelişen süreçte başlatılan soruşturma kapsamında, 3 Ocak 2012’de Ankara, İstanbul ve Zonguldak’ta OYAK Güvenlik şirketine yönelik 21 adrese baskın düzenlenmişti.