Siyaset 42 müfettiş başmüfettişliğe terfi etti

42 müfettiş başmüfettişliğe terfi etti

17.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı Tetkik Hâkimi olup geçici yetki ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) görevlendirilen Bülent Albayrak, HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı

42 müfettiş başmüfettişliğe terfi etti

HSYK, kurulda görevli 42 müfettişi başmüfettiş, 10 hâkim ve cumhuriyet savcısını da kurul müfettişi olarak atadı. HSYK’nın atamalara ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Adalet Bakanlığı Tetkik Hâkimi olup HSYK’da geçici yetki ile görevli Bülent Albayrak, HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirildi.

İşte yeni başmüfettişler
Kurul müfettişleri Abdullah Alacahan, Abdulvahap Yılmaz, Ahmet Demiryürek, Ahmet Selçuk Varol, Ahmet Şansal, Ali Görel, Ayhan Bozlak, Burhan Yaz, Ekrem Dinçer, Engin Selimoğlu, Eşref Köse, Fahri Uzun, Fatih Denizkuşları, Gültekin İpteş, Gürsel Orer, Hasan Hendek, Hüsamettin Kürtün, İbrahim Hatal, İsa Çelik, İsmail Tamer, Mehmet Çabuk, Mehmet Emin Özer, Murat Akkurt, Musa Kanıcı, Mustafa Aslan, Mustafa Duran, Mustafa Yılmaz, Mustafa Yılmaz, Necdet Arslan, Nevzat Arslan, Osman İlter Doğan, Ömer Kara, Ramazan Çetin, Recep Kalkan, Rifat İnanç, Salih Özden, Talip Karakuş, Temel Birinci, Ümit Sade, Yavuz Yılmaz, Yunus Genç ve Zafer Şahin HSYK Başmüfettişi olarak atandı.

10 hâkim, savcı müfettişliğe
Artvin Hâkimi Bayram Sülün, Türkoğlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Zülfü Öner, Elmadağ Hâkimi Hasan Hüseyin Gürses, Erzincan Hâkimi Kerim Duman, Van Hâkimi Kerim Kırım, Edremit Cumhuriyet Savcısı Nizamettin Toprak, Silivri Cumhuriyet Savcısı Zafer Uygun ile Ankara İdare Mahkemesi Üyesi Eyüp Kılıç, Danıştay Tetkik Hâkimi Serkan Kızılyel ve Danıştay Tetkik Hâkimi İbrahim Kaylan da HSYK müfettişliklerine getirildi.