Siyaset 7 yıl önce o gün...

7 yıl önce o gün...

09.10.2010 - 19:33 | Son Güncellenme:

BBP Torbalı İlçe Başkanı Osman Aksun'dan 'Yeşil' açıklaması: "Adını söyledim ve..."

7 yıl önce o gün...

SUSURLUK kazasından sonra ortadan kaybolan, Güneydoğu´da Sakallı olarak bilinen JİTEM ve MİT´e çalıştığı belirlenen `Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım´la 7 yıl önce Marmaris Marina yakınında bir kafeteryada karşılaştığını açıklayan BBP Torbalı İlçe Başkanı Osman Aksun, kendisini tanıdığını belirterek, ismini ikinci kez telafuz edince, `İnsan insana benzer dedik ya' sözleriyle sert bir tonda uyardığını söyledi.
`Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım´la 7 yıl önce karşılaştığı haberi bir gazetede (Vatan) yayınlanan Osman Aksun, BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket´la birlikte ortak basın toplantısı düzenlendi. Emekli öğretmen olan ve BBP Torbalı İlçe Başkanlığı´nı yürüten Aksun, 22-23 yaşlarında 1975 yılında Sivas´ta öğretmenlik yaparken tanıştığı Yıldırım´ın, partisiyle ilişkilendirilmiş olması nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi. Haberde yanlışlıklar olduğunu belirten Aksun, Yıldırım´la karşılaştığını ve konuştuğunu ise doğruladı. Aksun, Mahmut Yıldırım´la 1975 yılında Sivas´ın bir köyünde öğretmenlik yaptığı dönemde kent merkezinde siyasi fikirlerinden dolayı çıkan kavgada kendisini dayak yemekten kurtarmasıyla tanıştığını söyledi. Bu nedenle kendisine insan olarak minnet duyduğunu dile getiren Aksun, maaş almak için kent merkezine indiğinde Ülkü Ocakları´nın yanındaki Çerkez Hüseyin´in çay ocağında Yıldırım´la sohbet ettiğini söyledi. Altı ay süren bu tanışıklık sürecinde en çok konuştukları konunun ``Komünizmi nasıl önleriz. Bizim savunduğumuz sistemi Türkiye´de nasıl uygularız'' olduğunu dile getiren Aksun, Yıldırım´ın daha sonra Sivas´tan ayrıldığını söyledi. Yıldırım´ı, arkadaşlarına sorduğunda Gaziantep´e gittiğini ve MİT´de çalışmaya başladığını söylediklerini belirten Aksun, 7 yıl öncesine kadar da bir daha kendisini görmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

`YATTA GÖRÜŞMEDİM'
Osman Aksun, haberde yer aldığı gibi bir yatta Yıldırım´la görüşmediğini söyledi. Emekli olduğu 2003 yılının Yaz ayında Marmaris´e tatile gittiğini belirten Aksun, Marina yakınındaki bir kafeteryada Yıldırım´la karşılaştığını belirtti. Aksun,``Bana gözlerini kısarak baktı, gülümsedi. Yanındaki gencin kulağına bir söz söyledi. Ben de tanışıp tanışmadığımızı sordum. Bana öğretmen olup olmadığımı ve Sivas´ta bulunup bulunmadığımızı sordu. Evet yanıtını alınca da bana `Osman Hoca Ben seni tanıdım' dedi. Ben de teklif beklemeden masasına oturdum. Hatır sordu. Sıklıkla baktım. Kendisine `Sen Mahmut Bey´sin' dedim. Dizime eliyle vurup, insanın insana benzediğini söyledi. Herhangi bir söz söylemedim. Geçmişteki siması gözümün önüne geldi. Mahmut Yıldırım olduğunu yeniden söyledim. Bu kez `İnsan insana benzer dedik ya' diye sert bir ifadeyle Yıldırım olduğunu kabul etmedi. Üslubu sertleşti. Ancak ben eminim'' dedi. Aksun, basın mensuplarının Mahmut Yıldırım´ın gazetelerde çıkan resimdeki kişi olup olmadığı sorusuna ise, ``Ben o fotoğraflarla ilgili yorum yapmam. Benim karşılaştığım kişi saçları kırlaşmış, tıraşlı, beyaz gömlek, krem pantalonlu, bakımlı bir insandı. Tabi sima olarak değişmiş. Alın yapısı, gözlerinin bakışı, burun yapısı itibariyle ben kafeteryada gördüğüm kişinin 1975´de tanıdığım Mahmut Yıldırım olduğu kanaatindeyim'' dedi.

Haberin Devamı

İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ
BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket ise Osman Aksun´un sadece Mahmut Yıldırım´ın tanımasının partisiyle ilişkilendirmiş olmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını söyledi. Aksun´un bu nedenle kendisine istifasını verdiğini ancak kabul etmediğini belirten Bereket, ``Partimizle ilgili bazı suistimaller yapılabilirdi. Aksun´ın 22-23 yaşlarında tanıdığı Mahmut Yıldırım henüz adı şaibeli işlere karışmamış bir Anadolu delikanlısıydı. O dönemde partimiz de yoktu. Ancak, BBP rozeti taşıyan herkes bizim için değerlidir. Biz, Aksun´un sanki ilçe başkanı sıfatıyla Yeşil´le görüşmüş ve bu bilgiyi de korktuğu için saklamış tarzında bir ifadenin camiamızı zan altında bırakan bir sunumdan rahatsız olduk. Savcılık bilgisine başvurmak isterse, Osman Aksun bildiklerini anlatır''dedi.