Siyaset 75. yılda Başkent'e uluslararası şenlik

75. yılda Başkent'e uluslararası şenlik

27.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

75. yılda Başkent'e uluslararası şenlik

75. yılda Başkente uluslararası şenlik

       KÜLTÜR Bakanı İstemihan Talay, Cumhuriyet'in 75. yılı ve Ankara'nın başkent oluşunun 75. yıldönümü nedeniyle Ankara'da 15 Eylül - 30 Ekim 1998 arasında "1. Ankara Uluslararı Kültür ve Sanat Festivali" düzenleneceğini açıkladı.
       Talay ve Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu dün Kültür Bakanlığı Yunus Emre Salonu'nda ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Talay, festivalde, ücretsiz ve halka açık konserlerin yanısıra, dans gösterileri, karikatür, resim, el sanatları, halı ve kilim sergileri, defile ve kermes düzenleneceğini bildirirken, bunun bir şölen havası içinde olmasını amaçladıklarını söyledi.
       Talay, festival kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Çelik, Emel Sayın, Asya Minör Topluluğu, Ahmet Özhan ve Tasavvuf Müziği Topluluğu, Edip Akbayram, Belkıs Akkale, Fatih Kısaparmak, Gülşen Kutlu'nun konser vereceklerini kaydederken, Makedonya, Hırvatistan, Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Slovenya, Özbekistan ve İtalya'dan katılacak dans topluluklarının da gösteriler sunacağını kaydetti.
       Şahinoğlu ise festivale halkın katılımını amaçladıklarını belirtirken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi rejimi içinde cumhuriyet sistemi ile ancak kalkınabileceği inancını ve bilincini vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.


Yazarlar