Siyaset ‘78 milyonun başbakanıyım’

‘78 milyonun başbakanıyım’

02.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu, Ak Parti’de gelenek haline gelen balkon konuşmasında kutuplaşmalara son verileceği mesajını verdi. Davutoğlu, ‘Kibir bu kapıdan girmedi, giremeyecek’ diye konuştu

‘78 milyonun  başbakanıyım’

1 Kasım seçiminde büyük zafer kazanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti’de gelenek haline gelen balkon konuşmasında 78 milyonun başbakanı olduğu, kutuplaşmalara ve gerilime son verilerek sevgi tohumları ekileceği mesajını verirken, Ak Partililere “kibir bu kapıdan girmedi, giremeyecek” diye seslendi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, 7 Haziran’da verilen mesajı da 1 Kasım’da verilen mesajı da aldıklarını belirtirken, hem çözüm iradesini hem de terörle mücadele kararlılığını sürdüreceklerini kaydetti. Seçimi eski ve yeni Türkiye arasında bir referandum olarak niteleyen Davutoğlu, eski Türkiye’nin yerin 7 kat altına gömüldüğünü ifade etti. Davutoğlu, Erdoğan’a 3 kez selam gönderdiği konuşmasında tüm siyasi partilere milli, yerli, sivil ve özgürlükçü bir anayasa için çalışma çağrısında bulundu.

Davutoğlu, şunları söyledi:

ERDOĞAN’A SELAM: Türkiye’nin Genel Merkezi’nden, demokrasisi kürsüsünden 78 milyon vatandaşımızın her birine, 780 bin kilometrekarenin tamamına selamlarımızı sunuyoruz. Kurucu Genel Başkanımız ve halkın doğrudan oylarıyla seçilen Erdoğan’ın demokrasi şölenine çevirdiği bu balkondan sizlere hitap etmekten onur duyuyorum.

Haberin Devamı

DÜNYADA BARIŞI HAKİM KILMAK İÇİN: Yurt içi ve dışında rekor katılımla iradelerine sahip çıkan bütün vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

OYUNU BOZDUNUZ: 2002’den bu yana sahip çıktığınız partinize, hareketlerinize, evlatlarınıza her zamanki gibi yine sahip çıktınız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüp bozdunuz, kıyamete kadar buradayız dediniz. Sizler o sandıklara sadece eski Türkiye’nin partilerini değil, kaosu ve şiddeti gömdünüz.

ESKİ TÜRKİYE, YERİN 7 KAT ALTINA GÖMÜLDÜ: Eski Türkiye karanlığı ile yeni Türkiye aydınlığı arasında seçim yaptık. Eski Türkiye geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür. Blok siyaseti, demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür. Hayır siyaseti yeni Türkiye’ye evet diyenlerce yenilgiye uğratılmıştır.

EL ELE VERELİM: Bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Artık enerjinizi Türkiye’nin çıkarları için harcayın. Bu sistemin ihtiyaçları karşılamadığı, bu gömleğin dar geldiği ortadadır. Kavganın olmadığı, siyasetin normalleştiği yeni Türkiye için harekete gezelim. Anayasa davetini iktidar partisinin genel başkanı olarak tekrarlıyorum. Seçim sistemi, verimli bir hükümet yapısı için, bürokrasinin ayak bağı olmaması için yerli ve milli bir anayasa çağrısı yapıyorum. Sivil ve özgürlükçü anayasa için el ele verelim.

Haberin Devamı

KİBİR BU KAPIDAN GİREMEYECEK: Ak Parti’yi asla kibirle kirletmedik. Bundan sonra da kibrin, böbürlenmenin bu kapıdan girmesine izin vermeyeceğiz. Kırdığımız tek bir kardeşimiz varsa bizlere hakkını helal etsin.

‘Demokrasi bir adım geriye gitmeyecek’

78 MİLYONUN HUKUKU KORUNACAK: 7 Haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun hedefi haline geldi Türkiye. Birileri Ak Parti’nin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek kirli emellerini hayata geçirmek için harekete geçtiler. Türkiye, yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmaktadır. Büyük hedeflerimiz var. Gece gündüz çalışacağız. Milletimiz istikrar, güven istediğini, çözüm istediğini açık şekilde ortaya koydu. Demokrasiden, hukuktan adaletten merhametten, şefkatten geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır. 78 milyonun hukuku mutlak surette korunacaktır.
DAHA ŞEFKATLİ, DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ: Türkiye daha güzel, muktedir, şefkatli, güçlü olacaktır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek, Türkiye demokrasiyle özgürleşmeye devam edecektir.
DEMOKRASİ KAZANDI: Bu seçimde yenilen yoktur, bu seçimde Türkiye kazanmıştır, kimse yenilmemiştir. Demokrasimiz kazanmıştır.
ZAFER 78 MİLYONUN: Türkiye’nin önündeki engelleri bu millet aşmıştır. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hak ettikleri cevabı almıştır. Bu zafer şu veya bu kesimin değil 78 milyonundur. Kazanan gençler, kadınlar, öğrenciler, memurlar, çiftçilerdir, kazanan 78 milyondur.
SEVGİ TOHUMLARI EKECEĞİZ, KİMSE AYRIMA UĞRAMAYACAK: Bugünün kazananı kısık seslerdir, mazlumlardır. Demokrasinin, barışın, huzurun ve adaletin zaferidir bu sonuç. Bugün sadece Ak Parti değil, gönül verenler değil Türkiye kazanmıştır. Geleceğimiz kazanmıştır. Bu aziz millet her türlü tartışmaya, kutuplaşmaya son noktayı koymuş, Türkiye’nin istikbalindeki soru işaretlerini bir oyla sona erdirmiştir.
7 HAZİRAN MESAJINI DA 1 KASIM MESAJINI DA ALDIK: 7 Haziran’da verdiğiniz mesajı da bugün söylediğinizi de çok iyi anladık. Toplumun her kesimini kucaklamaya, ayırt etmeden 78 milyona hizmete devam edeceğiz. Bu temiz topraklara sadece sevgi tohumları ekeceğiz, sevgi çınarları büyüteceğiz.
ÇÖZÜM İRADESİNDEN AYRILMAYACAĞIZ: Çözüm irademizden de terörle mücadele kararlılığımızdan da ayrılmayacağız. Yürümeye hatta koşmaya devam edeceğiz.
Tam kadro balkonda
Eşi Sare Davutoğlu ile balkona gelen Davutoğlu, 7 Haziran’ın ardından dünkü seçimlerden zaferle çıkmasının üzerine ikinci balkon konuşmasını yaptı. Meclis başkanvekilleri, Başbakan Yardımcıları, bakanlar, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve Ali İhsan Arslan, Faruk Çelik, Taha Özhan gibi çok sayıda milletvekili ile danışmanlar, Arınç, Gökçek ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Boynukalın da balkonda yer aldı.