Siyaset 82 milyonun Cumhurbaşkanıyım

82 milyonun Cumhurbaşkanıyım

30.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz sadece şahsımıza oy verenlerin değil, 82 milyonun Cumhurbaşkanıyız. Bizde ayrım yok. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak, 82 milyonun her bir ferdinin huzuru için gayret göstereceğiz” dedi.

82 milyonun Cumhurbaşkanıyım

Yerel seçim kampanyasının son iki gününü İstanbul’a ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer’de vatandaşlara seslendi.

Haberin Devamı

İstanbul programına Tuzla’dan başlayan Erdoğan, Tuzla İçmeler Meydanı’nda halka seslendi. Ardından Pendik’e geçen ve Çamçeşme mahallesinde düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, cuma namazını da Hacı Hasan Büyük Yılmaz Camisi’ne kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerinde özetle şunları söyledi:

‘Buraları inşa ettik’

“Biz uzaydan gelmedik, gökten zembille de inmedik, tam aksine içinizden biri olarak çıktık. 25 yıldır hep gönülleri kazanmanın çabasında olduk. Aramızdaki gençler, 25 yıl önce Tuzla ne durumdaydı bilmezler. Çöp, çukur, çamur, bilirler mi? Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP’nin, Tuzla’yı, Pendik’i, Kartal’ı, Maltepe’yi ne hale getirdiğini bilmezler. Biz görevi devraldıktan sonra Tuzla, Pendik, Kartal ne duruma geldi, yeniden biz buraları ihya ettik, inşa ettik. Unutmayın, Cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur.

Haberin Devamı

82 milyonun Cumhurbaşkanıyım

‘Bizde ayrım yok’

Ulaşımda bütün altyapı, eğitimde, sağlıkta her şey... Sizlerle beraber bu yolda, emin adımlarla yürümemiz lazım. Biz sadece şahsımıza oy verenlerin değil, unutmayın 82 milyonun Cumhurbaşkanıyız. Bizde ayrım yok. Ayrım onların işi, bizim değil. Biz, evine helal rızık götürmek için ter döken emekçimizin, her sabah dükkanını ‘Bismillah’ diyerek açan esnafımızın, Türkiye’nin gelişmesi için üreten, istihdam sağlayan girişimcilerimizin Cumhurbaşkanıyız... 24 Haziran’da işaret ettiğiniz şekilde, Türkiye’nin, Türk milletinin Cumhurbaşkanı olarak büyük bir hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak, 82 milyonun her bir ferdinin huzuru için gayret göstereceğiz.”

‘Çökertemezler’

31 Mart’ta mahalli idareler seçimi olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Şimdi çıkıyor Bay Kemal, ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek, önce o kendi kasasını yönetsin. Türkiye’nin ekonomisini yönetmek bizim işimiz. Bunların hepsinin defterleri bizde. Ne durumda olduklarını biliyoruz, ağlanacak halleri var. Onun için nasıl ki yedi düvel saldırdı ekonomimizi çökertemediyse, Allah’ın izniyle bundan sonra da çökertemez. Yani böyle kur, faiz, enflasyon çökertemezler. Biz bu işin başında oldukça bunlara prim vermeyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘İstikametini kaybettin’

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de şöyle seslendi: “Ey gidi Bayan Meral, sen istikametini kaybettin. Hani sen milliydin, hani sen yerliydin? Sen kalkıp Tayyip Erdoğan’a, halkına ‘terörist’ diyecek kadar istikametini kaybettin. Aynen hani tencere kapak meselesi. Çünkü Bay Kemal ile dolaşa dolaşa o da istikametini kaybetti. Değil mi? İşte pazar günü beka meselesi diyoruz ya bunların hesabını soracağız... Terör örgütü bizden intikam almak istiyor. Çünkü sınırlarımız içinde kafasını ezdik, sınırlarımız dışında adım adım tepesine biniyoruz. Bizden intikam almak isteyen çok. Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor. George da istiyor, isteyenler çok. Ama Ahmet’im, Mehmet’im, Ayşe’m Fatma’mla beraber yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyerek yürüyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bay Ekrem, hemşerilerimi aldatamaz’

(Ekrem İmamoğlu) Çıkmış ne diyor? Trabzonluyum. Ya sen ‘Trabzonluyum’ diyerek benim Trabzonlu hemşerilerimi mi aldatacaksın? Yani eğer işe oradan bakıyorsan şu anda benim Hazine ve Maliye Bakanım Trabzonlu. İçişleri Bakanım aynen Trabzonlu. Sanayi ve Teknoloji Bakanım Trabzonlu. Aynı şekilde Grup Başkanvekilim Mehmet Muş da Trabzonlu. Yani burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli.”

‘Darbecilere kadeh kaldırdılar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazacak kadar tarihimize ve inancımıza husumet besleyenler bu şehre hizmet edemez. İstanbul’un ortasında Ezan-ı Muhammedi’yi ıslıklayacak kadar milletimizle bağını kopartanlar bu şehrin emanetine asla sahip çıkamaz. 15 Temmuz gecesi olanları biliyorsunuz. Darbecilerin şerefine kadeh kaldıran şerefsizler, bu şehre, bu ülkeye hizmet edemez” dedi.

‘Kırmızı listedekileri imha ettik’

FETÖ’den PKK, HDP’ye kadar, bize silah doğrultan, evlatlarımızın kanını döken katillerin tepelerine binmeye devam edeceğiz. Önceki gün, kırmızı listede olan bir PKK’lı grubunu Irak’ın Kuzeyi’nde hiç beklemedikleri bir anda imha ettik. Her zaman söylüyorum ya bir gece ansızın gelebiliriz ve geldik. Hem de CHP’li gafillerin ‘orada terörist yok’ dediği yerde yok ettik. Bay Kemal öyle diyor ya. Bay Kemal işte bak gördün mü? Hem de lider kadro, en kafa adamları şu anda ağır yaralı. Diğer 4 tanesi gitti. Emeği geçen Savunma Bakanımdan, Genelkurmay Başkanıma, MİT’e, tüm yönetici kadrolarımıza teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

82 milyonun Cumhurbaşkanıyım