Siyaset AB ülkeleri FETÖ ve PKK ile mücadeleyi içine sindiremiyor

AB ülkeleri FETÖ ve PKK ile mücadeleyi içine sindiremiyor

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Avrupa Parlamentosu’nun kararıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin FETÖ ve PKK ile mücadelesini içine sindiremeyen AB ülkelerinin bu tavrı kabul edilecek türden değildir” dedi.

AB ülkeleri FETÖ ve  PKK ile mücadeleyi  içine sindiremiyor

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok yönlü bir kuşatma ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Türkiye’nin kendi coğrafyasında hareketsiz bırakılması için bundan sonra da her türlü oyunun oynanacağını aktaran Adan, şunları ifade etti:
‘AB kimin safındadır?’
“Türk düşmanlığının geçer akçe olduğu son yıllarda bu kervana Avrupa Birliği de katılmıştır. Avrupa Parlamentosu her ne kadar bağlayıcılığı olmasa da müzakereleri dondurmuştur. Bu karar, AB tarihinde daha önce örneği görülmeyen bir karardır. Türkiye’nin FETÖ ve PKK ile mücadelesini içine sindiremeyen AB ülkelerinin bu tavrı kabul edilecek türden değildir. AB kimin yanındadır, kimin safındadır?”
AB’de 5,5 milyon Türk yaşadığını, bunların 150 bin kadarının girişimci olduğuna dikkati çeken Adan, buna karşın Türklerin ve Türkiye’nin dışlanıp, teröristlere sahip çıkıldığını anlattı. Adan, Türkiye karşıtı bütün odakların, örgütlerin ve kişilerin Avrupa’nın her yerinde korunduğunu sözlerine ekledi. l ANKARA Milliyet