Siyaset ABD açısından büyük hezimet

ABD açısından büyük hezimet

22.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Kudüs adına, Filistin davası adına bu tarihi karar hayırlı olsun.

ABD açısından büyük hezimet

Tehdit politikalarıyla ülkelerin özgür iradelerini ipotek altına alamayacaklarını gördüler. ABD diplomasisi açısından büyük bir hezimet. Trump yönetimi ‘bu karar bizi bağlamıyor’ diyebilir fakat uluslararası meşruiyet açısından kandilerini çok zor bir duruma soktukları ortada. Şimdi yeni bir sayfa açılacak. Umarım Trump yönetimi önemli dersler çıkartır.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ: BM Genel Kurulu’nun Kudüs konusundaki kararı, hakkın zorbalığa galip geldiği bir gün olarak tarihe geçti.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: BM üyesi 128 ülke; haksızlığın, tehdidin, kabalığın ve kabadayılığın uluslarası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğunu ABD yönetimine ders olarak öğretti. Umarım ABD yönetimi, bu dersi anlamıştır.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: Bu karar bir kere ABD’nin, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkent ilan etmesi ile birlikte ortaya çıkan durumdan sonra yeni bir durumu işaret ediyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: BM oylaması, Türkiye’nin uluslarası alanda sergilediği duruşun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın “Dünya 5’ten büyüktür” prensibinin haklılığını teyit etmiştir. Türkiye, Filistin davası başta olmak üzere, dünyada haksızlıklara karşı vicdanların sesi olmaya devam edecektir.
AB Bakanı Ömer Çelik: Trump’ın tarihsel bir hata olan vahim kararı dünyanın ezici çoğunluğu tarafından reddedildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: Başta Türkiye olmak üzere hak ve adaletten yana oy kullanan 128 ülke, Filistin’in yalnız olmadığını ispat etmiştir.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: Dünya 5’ten büyüktür. Güçlü olan haklı değil haklı olan güçlüdür.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: Dünya bu kararla mazlumun yanında durmuş, tehditlere boyun eğmemiş, dik durmasını bilmiştir. Filistin hiçbir zaman yalnız değildir.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Bugün baskı, tehdit, zorbalık değil; tam bağımsız Filistin davası ve hukuk kazanmıştır.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ABD’nin yanlış Kudüs politikasına karşı yaptığı çağrıya tüm dünyadan yanıt geldi. BM Genel Kurulu, Kudüs konusunda tarihi bir karara imza atarak, haksızlığa ve adaletsizliğe ‘dur’ dedi.
Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş: BM Genel Kurulu’nun Kudüs kararı; dik duranların, haksızlığa boyun eğmeyenlerin, tüm mazlum halkların ABD ve İsrail’e ‘artık dur’ dediği bir karardır. Bu kararla ABD yönetimi daha da yalnızlaştı. Başından beri söylüyoruz: Siyonistlerin ipiyle kuyuya inenler o kuyudan çıkamazlar.
Bilim Bakanı Faruk Özlü: İşte Türkiye’nin gücü budur! Mazlumun ve Kudüs’ün sesi olan Cumhurbaşkanımızın gücü ve saygınlığı işte budur!

Haberin Devamı