Siyaset ABD heyeti Ankara’ya geldi

ABD heyeti Ankara’ya geldi

22.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet, dün akşam Ankara’ya geldi. Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, “Çeşitli kurumlardan oluşan bir heyete başkanlık eden Büyükelçi Jeffrey, bugün (dün) Ankara’ya gelmiştir. Jeffrey ve beraberindekiler, Suriye’ye ilişkin iki ülkeyi ilgilendiren konularda ilerleme sağlamak amacıyla yarın (bugün) ve Salı günü üst düzey Türk yetkililerle bir araya gelecektir” denildi. 

ABD heyeti Ankara’ya geldi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Jeffrey ve beraberindeki heyet, Ankara’ya, Suriye Çalışma Grubu toplantısı için geldi. Heyet, Dışişleri Bakanlığı’nda, Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın başkanlık edeceği Türk heyeti ile görüşecek. Jeffrey ve beraberindeki heyetin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi bekleniyor. Toplantıda Fırat’ın doğusu, güvenli bölge ve Suriye’deki son durum gibi konuların masada olması bekleniyor.

Haberin Devamı

ABD’li heyetin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve askeri yetkililerle de temaslarda bulunması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Jeffrey, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın’dan da randevu talebinde bulundu. Eğer program ayarlanabilirse Kalın, Jeffrey’i kabul edecek. Heyetin Ankara ziyaretinin Astana görüşmeleri öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

ABD’li heyetle yapılacak çalışma toplantısının bir diğer gündem maddesinin de ABD’nin Suriye’deki asker sayısının azaltılması süreci ve paralı askerlerin bölgeye yerleştirilmesi iddiasının olduğu öğrenildi.