Siyaset 'Adalete en çok ihtiyacımızın olduğu bir süreçteyiz'

'Adalete en çok ihtiyacımızın olduğu bir süreçteyiz'

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 26-29 Ağustos tarihlerinde Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere Kampı’nda yapacağı Adalet Kurultayı’nın ev sahibi olan Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Türkiye’nin adalete en çok ihtiyacı olduğu bir süreçte olduğunu, OHAL sürecinde demokratik hukuk sisteminin temelinden sarsıldığını belirtti.

Adalete en çok ihtiyacımızın olduğu bir süreçteyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nün fikri altyapısını oluşturabilmek amacıyla Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı’na ilişkin olarak Milliyet’e konuşan Erkek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Dört gün boyunca önemli bir Adalet Kurultayı gerçekleştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı topraklarda bir kamp alanında gerçekleştireceğiz. Bu kurultayda niçin yürüdüğümüzü anlatacağız. Toplam 8 panel olacak, atölye çalışmaları, sözlü anlatımlar, önemli hukuk ve bilim insanları katılacak. Türkiye’nin adalete en çok ihtiyacı olduğu bir süreçteyiz. OHAL sürecinde Türkiye’de demokratik hukuk sistemi temelinden sarsıldı. Yürüyüş ve Maltepe mitingi bir başlangıçtı, adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Umarım hukuk bilinci, adalet bilinci hem kamuoyunda hem de bizi yönetenlerin vicdanlarında yer alırken, adaletsizlikler bir an önce ortadan kalkar.”

‘Devletin temeli’

Türkiye’de gazetecilerin, milletvekillerinin cezaevinde olduğunu haksız tutuklamaların ciddi adaletsizlikler yarattığını belirten Erkek, “Sadece yargıda değil yaşamın her alanında adaleti tartışacağız. Sosyal adaleti de seçimde adaleti de konuşacağız. Yaşamın her alanında adalet talep edeceğiz. Paneller ve atölye çalışmalarıyla ciddi bir sonuç bildirgesi de üretilecek. Devletin temeli adalettir, Türkiye Cumhuriyeti devleti de Çanakkale ruhuyla kurulmuştur.. Çocuklarımıza adaletli özgür ve güzel bir ülke bırakmak isteriz. Bu; adalet mücadelesi, CHP’nin mücadelesi değil.”

Haberin Devamı

Sorumlular netleşti

Öte yandan 8 ana başlıkta yapılacağı duyurulan Adalet Kurultayı’nın bu başlıklarından sorumlu MYK üyeleri de belirlendi. Buna göre Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Mahkemede Adalet” ve “Seçimde Adalet”, Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu “Devlette Adalet”, Genel Başkan yardımcıları Erdoğdu, Çetin Osman Budak ve Veli Ağbaba, “Geçimde Adalet”, Genel Başkan yardımcıları Ağbaba ve Tekin Bingöl “İnançta Adalet” ve “Yaşamda Adalet”, Genel Başkan Yardımcısı Budak, “Eğitimde Adalet” ve Genel Başkan yardımcıları Ağbaba ile Tezcan, “Medyada Adalet” konu başlıklarından sorumlu olacak.