Siyaset Adamsan gereğini yapacaksın!

Adamsan gereğini yapacaksın!

29.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sıdkı Ayan kim?’, ‘Kasım Öztaş kim?’ diye soran Kılıçdaroğlu, Sıdkı Ayan’ın Man Adası Devleti’nde 1 sterlin sermaye ile şirket kurarak Kasım Öztaş’a devrettiğini, söz konusu şirkete Erdoğan’ın yakınlarının milyonlarca dolar para yollandığını iddia etti...

Adamsan  gereğini yapacaksın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışına para transferi iddialarına ilişkin “Belgelerini açıkla, istifa ederim, aksi takdirde sen istifa et” çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Yanında getirdiği beyaz bir kutuyu kürsüde açan Kılıçdaroğlu Çorum’da 17 Kasım’da yaptığı konuşmada ve 21 Kasım’daki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun?” dediğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Aradan süre geçti tık yok. Ya ‘haberim yok’ diyeceksin veya ‘var’ diyeceksin. Sonra birgün gazetelerde, ‘Kılıçdaroğlu’na dava açtık 1,5 milyon lira’. Vah vah vah ne kadar korktum, hiç bilemezsiniz. Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Sen benim soruma otur adam gibi cevap ver. Herhalde beyefendi beni dinliyordur. Önce baştan bir tavsiyem olsun sevgili Erdoğan’a, doktor yanında olsun.”
‘30 milyar dolar nerede?’
Erdoğan’ın her tarafta “Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadık” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin çoğunun dilencilik yaptığını, açlıktan ölenlerin bulunduğunu öne sürerek “Sordum, sen gidip Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ‘30 milyar dolar para verdim’ diyorsan, bunu açıkla. 30 milyar doları nereye harcadın? Ben bilmiyorum, bakanlar, 550 milletvekili, sivil toplum örgütleri bilmiyor. Nereye gitti bu 30 milyar dolar? Sevgili Erdoğan, gözlerinden öperek bir soru daha soruyorum; 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimin için harcadın?” diye konuştu.
Erdoğan’ın, Balıkesir’deki konuşmasında “Bunu ispat et” dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Madem istiyor, ispat edelim” dedi. Kılıçdaroğlu, 1 Ağustos 2011’de Man Adası Devleti’nde kurulan “Bellway Limited Şirketi”nin kuruluş senedini göstererek, 1-2 Ağustos 2011’de yönetim kurulu toplantısı yapan şirketin yönetim kurulu başkanının Sıdkı Ayan olduğunu ileri sürdü. Bu şirketin yönetim kurulu toplantılarının tutanaklarının ellerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Şirketin sermayesi 1 sterlin. Yönetim kurulu bir kişi Sıdkı Ayan” iddiasında bulundu. Ayan’ın İstanbul’daki açık adresini veren Kılıçdaroğlu, bunların hem Türkiye hem de Man Adası Devleti’nin resmi kayıtları olduğunu savundu.
‘Bütün kayıtlar elimizde’
Sıdkı Ayan’ın 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devrettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Öztaş’ın İstanbul’daki ikâmet adresini de açıkladı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Sıdkı Ayan kimdir, tanıyor musun? Eminim benden çok daha iyi biliyorsun kim olduğunu. Peki bu Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Eminim onu da çok yakından tanıyor. Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Peki bu şirkete para gitti mi? Evet para gitti. Şimdi geliyorum para nereye, ne zaman gitti? 15 Aralık 2011’de Ziya İlgen enişte 2,5 milyon dolar Bellway şirketine para gönderiyor. 15 Aralık 2011’de Mustafa Erdoğan, kardeşi, 2,5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete 2,5 milyon dolar parayı niye gönderir senin kardeşin? 26 Aralık 2011 tarihi Ziya İlgen yine 1 milyon 250 bin dolar para gönderir. 26 Aralık 2011’de Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolar para gönderir. 27 Aralık 2011’de Osman Ketenci, ‘dünür’ dedim ya 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1 milyon 250 bin dolar; bu eski özel kalem müdürü. 28 Aralık 2011 Mustafa Gündoğan 250 bin dolar. 28 Aralık 2011 Osman Ketenci 1 milyon dolar. 29 Aralık 2011 oğlu Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar. 4 Ocak 2012 Ahmet Burak Erdoğan, 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor.”
‘Tamamı resmi kayıtlar’
Bütün bu paraların, “swift mesajlarının” ellerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, yurtdışına para gönderilirken bu mesajların kullanıldığını öne sürdü: Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetiyor mu? ‘Bu beni tatmin etmez’ dedim. Ne lazım bana? ‘Bankaların dekontu lazım, bu paraların gönderildiği dekont’ dedim. Şimdi diyecekler ki, ‘Bu belgeleri falan ajan verdi, sahtedir, şudur, budur’. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sadece Türkiye’de değil, bu parayı yurtdışına göndermişler o şirketlerin de kayıtlarında var. Hepsinde var. Hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın. Nokta.”
‘Açıklamadan sahte diyorlar’
Kılıçdaroğlu, “Havuz medyasına da seslenmek istiyorum. En büyük kötülüğü Erdoğan’a siz yapıyorsunuz. Sizde vicdan, ahlak yok mu? Daha belgeleri görmeden ‘Efendim bunlar sahte’. Niye sahte olsun? Bankadan gidiyor para kardeşim. Nereye gidiyor? Man Adası’na. Biz bunları biliyoruz” diye konuştu.

Korkum yok

Adamsan  gereğini yapacaksın


Kılıçdaroğlu grup toplantısının ardından twitter hesabından da şu mesajları paylaştı:
“Akrabaların vergi vermemek için yurtdışında şirket kuracak, milyon dolarları o şirketlere gönderecek, sen de çıkıp millete ‘dolarlarınızı bozdurun’ diyeceksin! Yine inkar ettin, ispat istedin, ispat ettim. Eğer haysiyetli bir adamsan, sözünü tutar, gereğini yaparsın... Ben üstüme düşeni yaptım. Ortaya çıkardığımız belgeler yüzünden beni ve CHP’yi karalayacaksın. Şunu bil ki, benim hiçbir şeyden korkum yok çünkü alnım ak!”

Haberin Devamı