Siyaset 'Adayları, tabana sormak gerekiyor'

'Adayları, tabana sormak gerekiyor'

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Adayları, tabana sormak gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, belediye başkan adaylarının ön seçim yöntemiyle belirlenmesi taleplerine ilişkin olarak, “Ön seçime karşı değilim ama maalesef üye yapımız sağlıklı değil. Bu nedenle adayın sadece üyeye sorularak belirlenmesi doğru sonuç vermiyor. Adayın kim olacağını tabana sormak gerekiyor” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün Ankara’da seçim startını verdiği toplantılar kapsamında, partisinin belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık üç saat sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, belediye başkanlarına, “yerel seçim” talimatı verirken, “Bölgenizde var gücünüzle çalışın. Aday olup olmamak önemli değil, önemli olan partinin başarısı” dediği öğrenildi.

‘Yarısının haberi yok’

Kılıçdaroğlu’nun, belediye başkanlarının performanslarını tuttuğunu belirterek, “Başarılı olanlarla devam edeceğiz, değişim gereken yerlerde de görevdeki başkanlara teşekkür edeceğiz” mesajı verdiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun, bazı belediye başkanlarından gelen önseçim taleplerine ilişkin olarak, şu değerlendirmeyi yaptığı bildirildi: “Ön seçime karşı değilim, en fazla uygulayan kişi de benim. Ama maalesef üye yapımız sağlıklı değil. Tüzük kurultayında üye yapısını değiştirmek istedim, karşı çıkıldı. Üyelerin yarısının, partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu nedenle adayın sadece üyeye sorularak belirlenmesi doğru sonuç vermiyor. Adayın kim olacağını tabana sormak gerekiyor. Partiye soracağız tabii ki ama beldede yaşayan vatandaşa, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine de sorarak adaylarımızı belirlemeliyiz.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun üzerinde uzlaşılan yaklaşık 200 adayı kısa sürede açıklamayı planladıklarını aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun belediye meclis üyeliklerinde daha fazla kadın ve genç isme yer verilmesi gerektiğini belirterek, “Yüzde 30-40 kadın kotasını uygulayın. Gurur duyarım. Gençlere daha fazla yer verin. Partide yenileşme böyle olur arkadaşlar” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun “ittifak” konusunda ise, “Biz sandıkta ittifak yapacağız. Toplumun hiçbir kesimine uzak değiliz” dediği kaydedildi.

Toplantıda, yeniden aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, konuşması sırasında, partinin bazı politikalarını eleştirdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ise toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede Kocaoğlu’nun eleştirilerine isim vermeden yanıt verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Seçim bildirgelerimizi bile okumadan eleştiriyorsunuz. Sağda solda, televizyonlarda parti politikası yok diyorsunuz. Okusanız bu eleştirileri yapamazsınız” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘İyilerin peşinden gitmek hepimizin görevidir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu kültürünü velilerin, erenlerin şekillendirdiğini belirterek, “Dili, dini, rengi ne olursa olsun, iyilerin iyi olduğunu kabul etmek ve onların peşinden gitmek, hepimizin görevidir. Güzellikleri nerede yitirdiysek, onları arayıp bulmalıyız” dedi.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen “Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür Etkinlikleri’ne katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada velilerin, erenlerin şekillendirdiği Anadolu kültüründe ötekileştirme olmadığını belirterek, “Bu kültürde ayrılık, gayrılık yok. Bu kültürün özünde insan var. Hacı Bektaş-ı Veli bir insan dostudur. Güzellikleri nerede yitirdiysek, onları arayıp bulmalıyız. İlk gideceğimiz yer, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre’nin öğretileridir. Anadolu’yu bizlere yurt yapan erenlerimizi, dervişlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum” dedi. - Nevşehir DHA