Siyaset Adaylarla cuma namazı

Adaylarla cuma namazı

17.01.2009 - 00:34 | Son Güncellenme:

AKP Çankaya adayı Akarcalı ile Genel Merkez binasındaki salona giren Erdoğan, Aytaç Durak’ı eleştirdi. Trabzon adayı olarak Orhan Gümrükçüoğlu’nu resmen açıkladı

Adaylarla cuma namazı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün 18 ilde daha partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski ANAP’lı Mehmet Ali Bilici’yi açıklayan Erdoğan, MHP’ye geçen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı, “Ömrü neredeyse belediye başkanlığında geçecek. Hâlâ burayı bırakmamak. Bu nasıl bir hırs, olacak iş değil” sözleriyle eleştirdi.
Erdoğan, AKP Genel Merkezi’ndeki tören salonuna Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday olarak gösterilen eski ANAP’lı Bakan Bülent Akarcalı ile birlikte girdi. Toplantıda eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu da Trabzon belediye başkan adayı olarak açıklandı.

Balaman ısrarı
Bir diğer dikkat çeken aday da Hasan Balaman oldu. AKP’ye açılan kapatma davasında siyasi yasaklı olması talep edilen, aleyhte haber yapan gazetecileri makamında döven ve ihalelelerde usulsüzlük iddialarıyla birçok kez İçişleri Bakanlığı’na şikâyet edilmiş ve yargılanmıştı.

Haberin Devamı

Açıklanan adaylar şunlar:
ADANA: Mehmet Ali Bilici (değişti), AMASYA: Cafer Özdemir, BİNGÖL: Serdar Atalay, BİTLİS: Fehmi Alaydın, ÇANKIRI: İrfan Dinç (mevcut başkan), ERZİNCAN: Yüksel Çakır (değişti), ISPARTA: Hasan Balaman (mevcut başkan), HAKKÂRİ: Şükrü Çallı, KARAMAN: Kamil Uğurlu, KARS: Nevzat Bozkuş (değişti), KASTAMANU: Mustafa Gökhan Gülşen, KIRŞEHİR: Yaşar Bahçeci (değişti), MALATYA: Ahmet Çakır (değişti), OSMANİYE: Suat Önal (değişti), ŞANLIURFA: Mehmet Oymak (değişti), TRABZON: Orhan Gümrükçüoğlu (eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı), YALOVA: Barboras Binicioğlu (mevcut başkan), ZONGULDAK: Secaattin Gonca (mevcut başkan).

Adaylarla cuma namazı

Siirtliler ‘enişte’ diye bağırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AKP Genel Merkezi’nde adını açıkladığı belediye başkan adayları, milletvekilleri ve çok sayıda partili ile birlikte Başyazıcıoğlu Camii’nde cuma namazı kıldı. Erdoğan’a Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da eşlik etti. Erdoğan, namazın ardından Siirt’ten gelen partililerin, “Enişte, yolun açık olsun” diye bağırması üzerine yanlarına giderek kısa bir süre sohbet etti.
Fotoğraf: MURAT PAZARBAŞI