Siyaset Ağar için Yaşar Öz’ün tanıklığına başvurulacak

Ağar için Yaşar Öz’ün tanıklığına başvurulacak

14.05.2009 - 00:45 | Son Güncellenme:

Mehmet Ağar’ın muhbir olduğunu iddia ettiği Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz’ün, ‘Tek bir belge göstermezsen her şeyi açıklarım’ tepkisi üzerine tanık olarak çağrılmasına karar verildi

Ağar için Yaşar Öz’ün tanıklığına başvurulacak

Mehmet Ağar’ın, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu” iddiasıyla yargılandığı davada, bir başka suçtan cezaevinde bulunan Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz’ün talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, geçen duruşmada ifadesi alınan Mehmet Ağar katılmadı. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, Ağar’ın geçen celse ifadesinin alınmasının ardından Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yaşar Öz’ün açıklamalarının basına yansıdığını hatırlatarak, tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasını istedi.  Mahkeme Başkanı Hasan Şatır da, Öz’ün tanık olarak talimatla ifadesinin alınması için müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
Ağar, Öz’ü, eski MİT’çi Tarık Ümit vasıtasıyla Emniyet Genel Müdürü olduğu sırada tanıdığını kaydetmişti. Ağar, Öz’ün insan ticaretiyle uğraştığını belirterek, ‘PKK insan kaçakçılığı yapıyordu. Bizzat bana “PKK ile irtibatlı bazı numaralar verdi. Önemli operasyonlar yaptık” demişti. Bunun üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yapan Öz, “Eğer benim muhbir olduğumu ispatlayan tek belge göstermezsen, 16 yıllık suskunluğumu bozup her şeyi anlatacağım” ifadesini kullanmıştı.