Siyaset Ağar: Mesut Bey yanlış duyumları aktarmıştır

Ağar: Mesut Bey yanlış duyumları aktarmıştır

09.07.2008 - 02:16 | Son Güncellenme:

Ağar, Mesut Yılmaz’ın kendisini suçlayan ifadeleri için, “Bunların hepsi 12 yıl önceki dedikodular” dedi

Ağar: Mesut Bey yanlış duyumları aktarmıştır

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın, “Osman Gürbüz’ün serbest bırakılmasını Mehmet Ağar sağlamıştır” yönündeki iddialarına, Mehmet Ağar’dan cevap geldi. Ağar, “Mesut Bey, herhalde o dönemde kendisine intikal eden bazı yanlış duyumları aktarmıştır” dedi.
Susurluk Araştırma Komisyonu’nun, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski bakan Eyüp Aşık’a ilişkin tutanakları, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Osman Gürbüz’ün gözaltına alındığında Emniyet’ten “dokunmayın” diye talimat geldiğine ilişkin bilgileri ortaya koymuştu.
Yılmaz’ın komisyona 1996 yılında verdiği bilgiler tutanaklara şöyle yansımıştı: “1995 Ocak’ta Gebze’de yakalanan Osman Gürbüz isimli kişiyle ilgilidir. Bu kişinin üstünde de aynı evrak çıkmıştır, Abdullah Çatlı’da olan evrak çıkmıştır. Bu aslında sol illegal örgüte mensup bir kişidir.
Ankara’dan Emniyet Genel Müdürü (Mehmet Ağar) devreye girmiş, bu şahsın serbest bırakılmasını sağlamıştır.
Bu şahısta bir BMW vardır. Bu BMW arabanın Genelkurmay’a ait olduğu, Ankara’ya gönderilmesi istenmiştir. Araba Ankara’ya gönderilmiştir ama 3 ay öncesine kadar Ağar tarafından kullanılmıştır.
Önce seçim sırasında Elazığ’da, bakan olduktan sonra eşi tarafından kullanılmıştır. Arabanın motor şase numarası yoktur.”

‘Dedikodular’
Yılmaz’ın 1996 yılında Susurluk Araştırma Komisyonu’na verdiği ifadeye ilişkin olarak Milliyet’e bir açıklama yapan Mehmet Ağar, şunları söyledi:
“Bunların hepsi 12 yıl önceki dedikodulardan ibarettir. O dönemden bugüne hiçbir resmi makam soruşturma yapma gereği dahi duymamıştır. Gerçekle hiçbir alakası yoktur. Mesut Bey herhalde o dönemdeki kendisine intikal eden bazı yanlış duyumları aktarmıştır. Bugün söyleyeceği bir şey varsa cevaplamaya hazırım.”