Siyaset Ak Parti binasındaki eylemciye 17 yıl hapis

Ak Parti binasındaki eylemciye 17 yıl hapis

18.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Kartal İlçe Binasına gaz tabancasıyla giren ve etkisiz hale getirilip gözaltına alınan Umutcan Tosuncu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Ak Parti binasındaki  eylemciye 17 yıl hapis

Savcı, Tosuncu hakkında 5 ayrı suçtan toplamda 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açarken akıl hastası olması nedeniyle güvenlik tedbirine hükmedilmesini istedi.

Haberin Devamı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede Umutcan Tosuncu’nun(23) geçtiğimiz Nisan ayında AK Parti Kartal İlçe Binasına 2 gaz tabancasıyla izinsiz olarak girdiği belirtildi. İddianamede binaya girdikten sonra görevlilere hakaret edip ve tehditte bulunduğu anlatılan Tosuncu’nun, elindeki silahlarla havaya ateş ettiği ve camları kırdığı ifade edildi. Tosuncu’nun camdan aşağıya Türk bayrağı ve Atatürk posteri astığı, parti binası duvarlarına ay yıldız ve kılıç resmi çizdiği anlatılan iddianamede, polis ekiplerince olaya müdahale edildiği aktarıldı.

Rapora göre Tosuncu’nun akıl sağlığının yerinde olmadığı belirtilen iddianamede şüphelinin üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.