Siyaset AK Parti’de yeni TBMM başkanı hareketliliği... Bostancı’nın ismi öne çıkıyor

AK Parti’de yeni TBMM başkanı hareketliliği... Bostancı’nın ismi öne çıkıyor

31.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın 18 Şubat’ta TBMM Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıklamasının ardından parti kulislerinde yeni Meclis Başkanı kim olacak tartışması hız kazandı.

AK Parti’de yeni TBMM başkanı hareketliliği... Bostancı’nın ismi öne çıkıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili grubun nabzını yoklayabileceği ifade edilirken, MHP’nin aday çıkarmaması ve koşulsuz destek açıklaması nedeniyle yine AK Partili bir ismin oturacağı bu koltuk için, kulislerde en kuvvetli aday olarak AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın ismi dillendiriliyor.

Haberin Devamı

'ŞANSINI SÜRDÜRENLER'

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıkladığı takvime göre seçime katılan partiler aday listelerini en geç 19 Şubat’ta kurula sunacak. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre AK Parti, bu kez listelerini son günü beklemeden daha erken bir tarihte YSK’ya sunmaya karar verdi. Bu kapsamda 17-18 Şubat tarihleri üzerinde ağırlıkla durulurken, adaylığının kamuoyuna deklare edildiği günden bu yana TBMM Başkanlığı’nı bırakıp bırakmayacağı tartışılan Yıldırım’dan, “Adaylık müracaatımın yapıldığı gün 18 Şubat’ta meclis başkanlığı görevini bırakacağım” açıklaması geldi. Yıldırım’ın bu açıklamasının ardından da “başkanlık” kulisleri alevlendi.

Yıldırım’ın adaylığının deklare edildiği tarihten itibaren kulislerde AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ile eski bakanlar İsmet Yılmaz ve Nabi Avcı’nın adı “olası başkan adayları” olarak gündeme geldi. Seçime son virajda ise kulislerde AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, başkanlığın en kuvvetli adayı olarak gösteriliyor. TBMM Anayasa Komisyonu Bekir Bozdağ ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop’un isimleri de “şansını sürdüren adaylar” olarak ifade ediliyor. Yıldırım’ın 18 Şubat’ta görevini bırakması durumunda, 5 günlük adaylık sürecinin ardından yeni Meclis Başkanı’nın belirlenmesine yönelik seçim turları 23 Şubat itibariyle gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı