Siyaset AK Parti Sözcüsü Çelik: Süreç sakinlikle yürüyecektir

AK Parti Sözcüsü Çelik: Süreç sakinlikle yürüyecektir

07.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Çelik, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin, “Memlekette olağanüstü durum yoktur. Türkiye’nin hukuk gücü bu süreçleri sakinlikle yürütmeye muktedirdir” dedi. “CHP adayı saldırganlıkla önüne geleni suçlamaya başladı” diyen Çelik, provokatif tutumları reddettiklerini söyledi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Süreç sakinlikle yürüyecektir

YSK’nın İstanbul seçimini iptal kararının ardından AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında olağanüstü toplandı. MYK’ya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

TELAŞA GEREK YOK: Hukuki başvurularımızı gayrı meşru göstermeye çalışıyorlar. Hukuki sonuca saygı göstermeyenler siyasi sonuca da saygı göstermeyecektir. Ankara’da da benzer tartışmalar yaşandı. Kazanan adayı sonuç kesinleşince tebrik ettik. Milletten başka amirimiz yoktur. YSK’ya öyle baskı kurdular ki, ‘hakimlerin Kızılay’da yürüyemeyeceği’ gibisinden siyaset tarihimize utanç vesikası olarak geçecek cümleler kullanıldı. YSK’yı tehdit edenler en son nereye getirdiler işi, ‘YSK’ya baskı yapıyorsunuz, sonucu Yüce Divan’dır’ dediler. Daha önce ‘82 milyonu kucaklıyorum’, ’16 milyonun başkanıyım’ diyen CHP İstanbul adayı saldırganlıkla, önüne geleni gafletle, hıyanetle suçlamaya başladı. Bütün bu süreç boyunca göstermeye çalıştığı sempatik duruşun yerini çatışmacı bir davranışı ortaya koydu. Sürece saygı göstermediler şimdi sonuca da saygı göstermiyorlar. Birinin elinden alıp başkasını galip ilan etmiyor. Milletin iradesine yeniden başvurun diyor. En büyük hakeme başvurmanın karşında herkesin saygılı davranması gerekiyor. Millete gitmekten daha yüksek bir siyasal çalışma olamaz. ‘Şaibelerin ortadan kalkması için yeniliyorum’ dediler. Bu kadar kine, telaşa, öfkeye, tehdit cümlelerine gerek yok. Kendinden emin olanın sükunetini koruması lazım. Baştan beri YSK’ya saygı duyuyoruz diyenlerin bugün kınıyoruz demesi provokatif yaklaşım ortaya koyması, telaş nedir diye soruyu önüne getiriyor.

Haberin Devamı

KİMSE İNCİNSİN İSTEMEYİZ: Partiler farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kimse diğerine birbirine husumetle bakmasın. Kimse incinsin istemeyiz. CHP adayının provokatif konuşma gibi bir kısmı vatandaşı diğerine kışkırtmak gibi tavırları elimizin tersiyle iteriz. Memlekette olağanüstü durum yoktur. Türkiye’nin hukuk gücü, demokrasi gücü, bu süreçleri olgunlukla ve sakinlikle yürütmeye muktedirdir. Sonuç ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır.

KARAR BÖYLE: (Aynı sandık kurulları ilçe seçimini de yapması) Bazı başvuruları reddettiler. Karar bu şekilde ortaya çıktı. İlçeler ilgili bazı başvurular reddedildi. Bu açıklama kısa açıklamadır. Gerekçeli kararı inceleyeceğiz. İtirazlarımızla ilgili olumsuz karar çıkmasından memnuniyet değiliz. Bahsettiğiniz konularla ilgili karşı tarafın verdiği bilgiler için gerekçeli kararda göreceğiz.

Haberin Devamı

ŞAİBENİN KALDIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYOR: (Cumhurbaşkanı’nın ilk değerlendirme ve talimatı) Siyasi hayatında İstanbul’un önemli yeri var, gönül, aşk hikayesi var. İleriye gitmesi en iyi hizmeti alması önemli yer tuttu ve tutmaya devam ediyor. İstanbul gibi şehrin şaibe olmadan yönetilmesi gerekiyor. Bu şaibe ortadan kaldırılmalı diye düşünüyorlar. Cumhurbaşkanımız açısından önemli olan İstanbul gibi büyük bir şehrin, buranın bir şüphe olmadan önüne bakacak bir başkan tarafından yönetilmesi önemlidir. Her zaman seçilerek geldi. Seçilerek iş başına gelen yöneticinin berrak iş başına gelmesini önemser bu nedenle de kararı önemsedi.

YOLA DEVAM EDECEK: (Cumhur ittifakı) Bir sorun yok. İttifakımız güçlenerek yoluna devam edecek.

RADİKAL DEĞİŞİKLİK YOK: (Seçim kampanyası değişecek mi?) Çeşitli çalışmalar var. Kendimizi sıkı eleştiren bir partiyiz. Elimizde olanları niye kaybettik diye özeleştiri yapılıyor. Radikal değişiklik yok ama tabi ki bazı değişiklikler olacak, Çalışmalarla ilgili birimlere talimat verildi hangi birim ne yapacak talimat almıştır.