Siyaset AK Parti'den yoğun takvim

AK Parti'den yoğun takvim

17.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti grubunda "sosyal medya", "çevre ve imar" ve "İçişleri Bakanlığı'nın görev alanı" ile ilgili yasa tekliflerinin yanı sıra 6. yargı paketi ve spor yasası tekliflerinin de 2022 Haziran'ına kadar Meclis'ten geçirilmesi öngörülüyor.

AK Partiden yoğun takvim

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - AK Parti, 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından sağlık çalışanlarına yönelik daha önce yarım kalan torba teklifle stokçuluğa 2 milyon liraya kadar ceza getiren ve ayrıca Mersin ve Antalya gibi önemli limanların da bulunduğu 20'den fazla limanın işletme sürelerinin ihalesiz 49 yıla uzatılmasını öngören düzenlemeyi Meclis gündemine getirmeyi planlıyor. Öte yandan hazırlıkları tamamlanan İstanbul Finans Merkezi, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı ve Diyanet Akademisi'nin kuruluşuna dair kanun tekliflerinin de takvimlendirmesi yapılmasa da yeni yılda Meclis gündemine gelecek öncelikli konu başlıkları arasında yer alacağı ifade ediliyor. AK Parti grubunda çalışmaları henüz sonlandırılmayan "sosyal medya", "çevre ve imar" ve "İçişleri Bakanlığı'nın görev alanı" ile ilgili yasa tekliflerinin yanı sıra 6. yargı paketi ve spor yasası tekliflerinin de 2022 Haziran'ına kadar Meclis'ten geçirilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarının 2022 bütçe teklifi görüşmelerini bugün tamamlayacak TBMM, yeni yıl arası vermeden önce yarım kalan ve komisyonda kabul edilen bazı teklifleri gündemine alacak. Bu kapsamda sağlık çalışanlarına yönelik daha önce yarım kalan torba teklifle, stokçuluğa 2 milyon liraya kadar ceza getiren ve ayrıca Mersin ile Antalya gibi önemli limanların da bulunduğu 20'den fazla limanın işletme sürelerinin ihalesiz 49 yıla uzatılmasını öngören düzenleme Genel Kurul’da görüşülecek.

MECLİS ARA VERECEK

İki teklifin de tamamlanması sonrası yaklaşık 10 gün süreyle tatile girecek TBMM, 4 Ocak'ta mesaisine kaldığı yerden devam edecek. AK Parti'nin yeni yıl ajandasında Meclis Başkanlığı'na öncelikli olarak sunulması beklenen İstanbul Finans Merkezi, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı ve Diyanet Akademisi'nin kurulmasına ilişkin yasal düzenlemeler bulunuyor. İstanbul Finans Merkezi, Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulacak yönetici şirket tarafından işletilecek. Merkez ile İstanbul'un finansal rekabet gücünün uluslararası alanda artırılması, finansal yapısının geliştirilmesi ve üretimin finansmanında verimliliğin artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda katılımcı belgesi almış finansal kuruluşların finansal hizmet ihracı niteliğindeki faaliyetlerinin önemli bir bölümünün vergiden muaf tutulması planlanıyor. Diyanet Akademisi teklifi ile ise Diyanet’e bağlı din görevlisi olarak atanabilmek için Diyanet Akademisi mezunu olma şartı getirilecek.

Haberin Devamı

BARAJ TAKVİMDE YOK

AK Parti grubunda çalışmaları henüz sonlandırılmayan "sosyal medya", "çevre ve imar" ve "İçişleri Bakanlığı'nın görev alanı" ile ilgili yasa tekliflerinin yanı sıra 6. yargı paketi ve spor yasası tekliflerinin de 2022 Haziran'ına kadar Meclis'ten geçirilmesi öngörülüyor. Seçim barajını yüzde 7'ye düşürecek yeni Seçim Yasası çalışmasına ise AK Parti grubunun çalışma takviminde henüz yer verilmemesi dikkati çekiyor.