Siyaset Ak Partili Dengiz: ‘Kılıçdaroğlu dolduruşa getirildi’

Ak Partili Dengiz: ‘Kılıçdaroğlu dolduruşa getirildi’

15.12.2010 - 14:44 | Son Güncellenme:

.

Ak Partili Dengiz: ‘Kılıçdaroğlu dolduruşa getirildi’

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddiasını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, aynı partinin Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun ‘dolduruşa getirdiğini’ ileri sürdü.

Parti binasında bugün basın toplantısı yapan Ömer Dengiz, daha önce açılıp sonuçlanan bir soruşturmanın çarpıtılarak gündeme getirildiğini ileri sürerek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun hükümetimizin uygulamaları ve geleceğe dair planlarına karşı getireceği eleştiri kalmamıştır. O yüzden böylesine basit, ayak oyununa ve siyasi ahlakla bağdaşmayan yalan dolana başvurmuştur” dedi. Dengiz, Kılıçdaroğlu'na kimlerin dolduruşuna geldiğini bilmesi ve kılavuzlarını iyi seçmesi önerisinde bulundu.

Ak Parti İl Başkanı Dengiz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yüzde 70 oy alarak milletin vicdanında aklandığını belirterek yolsuzluk iddiasında bulunanları şu ifdelerle suçladı: “Sayın Kılıçdaroğlu, kendisine bu dosyayı getirmek suretiyle kendisini yanıltan partisinin milletvekili hakkında ufak çaplı bir araştırma yapsa veya bir telefon açma zahmetinde bulunup, kendi partililerine sorsa; o zaman asıl meselenin ne olduğunu çok iyi anlayacaktır. Bu olayda bütün mesele, bir milletvekilinin 80’i bulan karşılıksız çek ve icra davalarından kurtulabilmek için yeniden milletvekili dokunulmazlık zırhına bürünebilmek için ortaya koyduğu çabadır. Bütün geleceğini ve kurtuluşunu yeniden milletvekili olma üzerine kuran; aksi halde dokunulmazlığı kalktığı anda bu davaların kendisini bitireceğini gören bu şahıs, böyle bir tutum içerisine girerek yeniden milletvekili seçileceğinin hesaplarını yapmaktadır. Bu milletvekili, siyasi ikbal uğruna bir şehrin imajını kötülemekten ve bu şehrin belediye başkanına iftira atmaktan geri durmamı ve buna partisinin genel başkanını da alet etmiştir.”