Siyaset AK Partili kadınlardan Dilipak’a suç duyurusu

AK Partili kadınlardan Dilipak’a suç duyurusu

12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar kapsamında AK Partili kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

AK Partili kadınlardan Dilipak’a suç duyurusu

AK Partili kadınların iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Çam, eş zamanlı olarak Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve 81 ildeki başkanlıkların da Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çam  “AK Kadın hareketi, dürüst, ahlaklı ve vatansever kadınlardan oluşmaktadır. Hiç kimse namusuna dil uzatamaz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti kadın kollarının Türkiye genelinde eş zamanlı yaptığı suç duyurularında, Dilipak’a TCK’nın 125, 216 ve 218. maddeleri kapsamında “hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamaları yöneltildi. AK Parti Genel Merkezi’nin suç duyurusunda ise “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile aşağılama” suçlaması yer alırken, parti ayrıca 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.